News Flash:

Printul Charles isi lanseaza propria fundatie in Romania

2 Iunie 2015
1128 Vizualizari | 0 Comentarii
Printul Charles, care se afla intr-o vizita privata in Romania, isi lanseaza, marti, propria fundatie in tara noastra, la Viscri, in judetul Brasov, fiind vorba despre o organizatie caritabila care urmareste sa sprijine pastrarea patrimoniului, agricultura si dezvoltarea durabila.
Potrivit unui comunicat al Fundatiei Printul de Wales Romania, mostenitorul coroanei britanice are, prin fundatia sa caritabila din Marea Britanie - The Prince of Wales's Charitable Foundation -, o casa saseasca in satul Viscri, judetul Brasov, pe care a oferit-o fundatiei sale din Romania.
”Este cunoscut ca Alteta Sa Regala are o afectiune aparte pentru Romania, el ajungand prima data in Transilvania in 1998. Un suporter pasionat al zonelor de la tara si un botanist amator, Printul de Wales a descoperit atunci o zona rurala idilica, in mare parte disparuta din Marea Britanie”, arata sursa citata.
Ulterior, Printul Charles a revenit de multe ori in Transilvania, iar ”fiecare vizita l-a convins si mai mult sa ajute la pastrarea peisajelor unice, a arhitecturii traditionale si a unui mod de viata neschimbat de sute de ani”.
In comunicatul citat se arata ca ”o buna parte a activitatilor noii fundatii” vor avea loc la Viscri, proprietatea detinuta de mostenitorul coroanei britanice urmand sa fie restaurata si transformata in Centrul de Pregatire al Printului de Wales in Transilvania.
Centrul va avea o sala de conferinte unde vor putea fi gazduite pana la 70 de persoane, o cafenea si posibilitati de cazare ”ce vor veni in sprijinul comunitatilor locale si a miilor de vizitatori ce ajung in satul Viscri in fiecare an”.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005014 (s)