News Flash:

SCANDALOS! DEFRISARE MASIVA intr-una din rezervatiile Romaniei

31 Mai 2015
1356 Vizualizari | 0 Comentarii
defrisarea
Sute de pini de pe Dealul Lempes, judetul Brasov vor fi pusi la pamant depadurari. Administratorii rezervatiei spun ca masura era necesara pentru ca arborii s-au uscat din cauza gandacilor care i-au impanzit. Insa defisarile i-au revoltat pe cei care ocrotesc acest colt de rai din Brasov. Zeci de pini din inima rezervatiei Dealul Lempes au fost pusi la pamant in ultima saptamana. Arborii au fost doborati din puncte raspandite pe intreg dealul.

Dealul Lempes este una din cele mai bogate rezervatii din judetul Brasov. Numeroase specii de plante rare se intind pe o suprafata de peste 270 de hectare. Peisajul vorbeste de la sine despre farmecul locului si este unul din motivele pentru care iubitorii rezervatiei au fost revoltati de taierile de pini. "Este a doua oara cand defriseaza", a spus Radu Savutiu, localnic. Rezervatia este administrata de un ONG si de Directia Silvica Brasov, prin Ocolul Silvic Teliu. Administratorii spun ca au fost nevoiti sa taie pinii pentru ca arborii au fost atacati de trei specii de insecte parazit. Administratorii rezervatiei spun ca pinii au fost distrusi de insecte din cauza secetei prelungite din 2011 si 2012. In 2013, Institutul de Cercetari si Amenajari Silvice a luat probe din padure.
Un an mai tarziu, a fost nevoie de un ordin de ministru, pentru ca administratorii rezervatiei sa se poata apuca de lucru. Contaminarile au afectat aproape 14 din cele 274 de hectare ale rezervatiei. Acum, peste 500 de arbori sunt uscati si trebuie taiati. "Gandacii de scoarta, care sunt niste organisme oportuniste, care ataca si se dezvolta masiv in aceste conditii au atacat si arborele de pin si au contribuit la uscarea lor masiva" a spus Danut Chira, cercetator ICAS Brasov. Administratorii Rezervatiei Dealul Cetatii - Lempes spun ca nu vor planta nimic in locul arborilor doborati deoarece taierile sunt izolate si nu afecteaza padurea, in ansamblu.

pini dealul lempes padurari impanzit pamant rezervatii defriseaza
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006927 (s)