News Flash:

Cati bani aloca Primaria proiectelor europene

22 Decembrie 2015
1303 Vizualizari | 1 Comentarii
Nicolae Robu1
Toate cele 35 de proiecte finantate de Uniunea Europeana pe exercitiul financiar 2007-2013 trebuie sa fie gata pana la 31 decembrie, in caz contrar primaria trebuie sa puna bani pentru finalizarea lucrarilor. Asadar, tot ce se face pana in ultima zi din acest an este decontat de UE, iar tot ce trece in anul 2016 plateste primaria. S-a discutat deja de mai multe ori despre aceasta problema, iar primarul Nicolae Robu sustinea ca toate proiectele vor fi incheiate pana la sfarsitul anului.
Vorbim despre proiecte importante, in valoare de zeci de milioane de euro, cum ar fi reabilitarea centrului istoric, refacerea malurilor Begai, sistemul de supraveghere pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii, mai multe anvelopari de blocuri sau reabilitarea liceelor Lenau, Loga ori Calderon. Nu se pierd toti banii daca ele nu sunt gata pana in 31 decembrie 2016, pentru ca perioada de implementare poate fi prelungita pana in 30 iunie 2016, dar pe banii… orasului.
Consilierii locali au luat act de informarea de la ADR Vest si au aprobat, fara sa puna vreo intrebare, mai multe hotarari cu privire la finalizarea unor proiecte pe fonduri europene, dupa ce Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest a anuntat primaria ca unele dintre ele au ajuns pe „lista proiectelor cu risc de implementare in perioada de eligibilitate a POR 2007-2013”, scrie tion.ro.
Este vorba despre reabilitarea zonei Cetate, reabilitarea malurilor Begai, sistemul de supraveghere video a traficului, cinci proiecte de anvelopare a unor blocuri, precum si modernizarea Colegiului C.D. Loga si a liceelor Lenau si Calderon, dar si despre Centrul Regional de Competente in Automotive. Doisprezece proiecte din 35, pentru care consilierii locali s-au angajat sa puna din bugetul orasului, anul viitor, 26,94 de milioane de lei. Asta inseamna aproape 6 milioane de euro.
Sumele estimate sunt urmatoarele: reabilitarea Zonei Cetate – 1,89 milioane de lei, reabilitarea malurilor Begai – 12.400 de lei, sistemul de supraveghere pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii – 1.500 de lei, anveloparea unor blocuri – 18,3 milioane de lei, modernizarea Colegiului C.D. Loga – 2,3 milioane de lei, reabilitarea Liceului Nikolaus Lenau – 1,95 milioane de lei, reabilitarea Liceului Jean Louis Calderon – 2,7 milioane de lei si Centrul Regional de competente si dezvoltare in sectorul Automotive – 210.000 lei.
La reabilitarea malurilor Begai mai sunt inca licitatii in desfasurare, pentru diverse dotari, cum ar fi la statiile de vaporetto sau la inchirierile de biciclete. La una dintre licitatii ofertele se deschid abia in 22 decembrie 2015.
„Indicatori directi care nu au fost indepliniti pana in prezent sunt vaporetto achizitionate – 7 bucati, acestea sunt obiectul contractului de furnizare incheiat cu Spat Yard SRL, iar conform prevederilor acestuia furnizorul se va achita de obligatiile contractuale in termen de sase luni de la data semnarii contractului si bicicletele achizitionate – 140 de bucati, acestea sunt obiectul achizitiei lotului 5 de dotari aferente statiilor vaporetto, achizitie care a fost reluata de patru ori pana in prezent”, se arata in unul dintre proiectele de hotarare aprobate de consilierii locali in ultima sedinta.
Pentru reabilitarea Zonei Cetate mai sunt de realizat lucrari de conservare arheologica, contractul fiind semnat abia in luna iunie.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006286 (s)