News Flash:

Catalin Predoiu: "Propunerea USL pentru CC, un militant activ impotriva institutiilor statului de drept"

12 Decembrie 2013
1229 Vizualizari | 0 Comentarii
Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, miercuri, referindu-se la nominalizarea lui Lucian Bolcaş, că USL propune ca judecător la CC "un militant activ împotriva instituţiilor statului de drept", care "întâmplător este şi avocat în procesele penale ale lui Năstase". "Iată că astăzi aflăm că propunerea pentru un judecător la Curtea Constituţională se îndreaptă către un militant activ împotriva instituţiilor statului de drept şi întâmplător, bineînţeles, avocat în procesele penale ale lui Adrian Năstase", a precizat Predoiu, care s-a referit la Lucian Bolcaş fără a-i pronunţa însă numele.

Predoiu a făcut această precizare după ce i-a criticat pe parlamentarii USL pentru iniţiativele votate marţi.

"Faptul că ieri 211 parlamentari au comis un furt, au furat ceva din viitorul României, 211 parlamentari au trimis luni un mesaj: sistemul ticăloşit s-a întors la putere în România. 211 parlamentari, de Ziua internaţională a Drepturilor Omului, au dat semnalul unui nou asalt împotriva statului de drept. La câteva mii de kilometri distanţă, în Africa de Sud, premierul Ponta cere şi obţine o întrevedere ocazională de 15 minute cu preşedintele SUA, iar aici, la Bucureşti, uneltele sale politice hăcuiau statul de drept dând o nouă lovitură democraţiei în România", a susţinut Cătălin PredoiuPredoiu a făcut aceste precizări la o reuniune a reprezentanţilor PDL Bucureşti în care a avut loc o dezbatere între candidaţii Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă, înscrişi în cursa internă a PDL pentru desemnarea reprezentantului în alegerile prezidenţiale.

Fostul parlamentar PRM Lucian Bolcaş a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că a fost propus de PSD pentru a fi judecător la CC şi că a acceptat, considerând că este "o onoare".

"Am fost propus de PSD. Evident că voi accepta, este o onoare", a precizat Bolcaş.

Întrebat când anume va fi numit, el a declarat că "probabil săptămâna viitoare, deoarece pe 18 decembrie expiră mandatul Iuliei Motoc".

Iulia Motoc anunţa, duminică, pe Facebook, că mai are doar o săptămână ca judecător la Curtea Constituţională, după care va pleca judecător la CEDO.

"Ultima săptămână ca judecător al Curţii Constituţionale. Pe 18 decembrie voi depune jurământul ca judecător al CEDO, la Strasbourg", scria Iulia Motoc pe contul său de Facebook.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a ales-o, în 2 octombrie, pe Iulia Motoc pentru funcţia de judecător la CEDO, dintre cele trei propuneri înainte de România. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005306 (s)