News Flash:

Zgonea spune ca a vorbit cu Basescu la telefon pe tema legii amnistiei

11 Decembrie 2013
1278 Vizualizari | 0 Comentarii
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că a vorbit la telefon cu preşedintele Traian Băsescu, pe subiectul legii privind amistierea şi a modificărilor la Codul penal care s-au aflat în plenul Camerei, spunându-i acestuia că va putea refuza promulgarea. Zgonea a precizat că Traian Băsescu a fost cel care i-a telefonat în momentul în care se afla în plenul Camerei Deputaţilor, menţionând că ulterior el l-a sunat înapoi pe şeful statului.

"Preşedintele Traian Băsescu a intrat în campanie electorală, îl respect şi-l apreciez. A scris astăzi Parlamentului, am avut şi o discuţie cu el la telefon, i-am explicat la telefon că Legea amnistiei, legea aceasta pe care am făcut-o cu modificarea articolului 256 indice 1, dacă ele încalcă angajamentele statului român, tratatele în vigoare şi legislaţia, atunci există un instrument de control al preşedintelui, legea nu a fost promulgată şi vom face o dezbatere pe această temă. Toţi parlamentarii, indiferent de culoare sunt de acord să fie sancţionaţi pentru ceea ce fac, dar nu în capacitatea lor de funcţionari publici, pentru că nu sunt funcţionari publici", a susţinut Zgonea.

El a precizat că nu poate da mai  multe amănunte din discuţia cu şeful statului. Purtătorul de cuvânt al şefului statului a declarat marţi la prânz că preşedintele Traian Băsescu "roagă" Camera Deputaţilor să respingă Legea pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse, care ar decredibiliza eforturile de luptă anticorupţie şi justiţia.

Legea amnistierii a fost scoasă de pe ordinea de zi a sesiunii de vot final a Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi seară că va retrimite Parlamentului legea prin care preşedintele şi parlamentarii sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006257 (s)