News Flash:

ALERTA! COD ROSU de canicula in 12 judete din vestul Romaniei. In Timis si in alte judetele vor fi 42 de grade! In restul tarii este cod portocaliu

4 August 2017
1179 Vizualizari | 0 Comentarii
cod
Meteorologii au emis cod rosu de canicula pentru 12 judete din partea de vest a tarii, pentru restul regiunii fiind in vigoare un cod portocaliu. Atentionarile sunt valabile vineri si sambata iar temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 39 si 42 grade.
Vineri (4 august) si sambata (5 august), valul de caldura care a debutat inca de luni (31 iulie) va continua sa se intensifice, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pe arii extinse pragul critic de 80 de unitati si se va situa frecvent, in zonele joase de relief, intre 82 si 84 de unitati. Temperaturile minime vor fi cuprinse, in general, intre 22 si 25 de grade. In zonele de campie si de podis ale judetelor: Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Salaj, Cluj, Mures, Alba, Hunedoara, Mehedinti si Dolj, se vor inregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei si care se vor situa intre 39 si 42 de grade, anunta meteorologii.
In aceeasi perioada este in vigoare si un cod portocaliu de canicula. In Moldova, Dobrogea, Muntenia si local in Maramures, Transilvania si Oltenia temperaturile maxime se vor situa, in general, intre 36 si 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decat mediile climatologice specifice perioadei.
Treptat, valul de caldura se va restrange catre regiunile sudice si va persista pana spre mijlocul saptamanii viitoare. Gradul de instabilitate atmosferica va fi in crestere, in special in zonele de munte si in jumatatea de nord a tarii, anunta ANM.
"Cel mai probabil de duminica, din a doua parte a zilei, in special in zonele de munte si in jumatatea de nord a tarii, gradul de instabilitate atmosferica sa fie in crestere. Restrangerea valului de caldura va fi cu ocazia evolutia unor sisteme noroase care vor aduce furtuni violente in tara", au explicat reprezentantii ANM pentru MEDIAFAX.
Este al doilea cod rosu de canicula emis de meteorologi pe parcursul acestei veri, primul fiind dat la inceputul lunii iulie.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004865 (s)