News Flash:

Calin Popescu Tariceanu, acuzat de abuz si comparat cu Adrian Nastase, dupa ce i-a taiat microfonul Ralucai Turcan

18 Octombrie 2017
957 Vizualizari | 0 Comentarii
tariceanu
Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, i-a taiat, miercuri, microfonul liderului grupului PNL, Raluca Turcan, la dezbaterile privind numirea conducerii ANRE, el fiind acuzat de aceasta de abuz, iar deputatul PMP Eugen Tomac l-a comparat cu fostul premier Adrian Nastase.
Tariceanu a condus, miercuri, in calitate de presedinte de sedinta, plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor, unul dintre punctele de pe ordinea de zi fiind numirea presedintelui, a unui vicepresedinte si a doi membri in Comitetul de Reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei.
In cadrul dezbaterilor generale, deputatul USR Cristina Pruna USR a precizat ca ANRE este o noua institutie de reglemenare si contol care ajunge in „curtea PSD”.
Liderul grupului PNL din Camera, Raluca Turcan, a luat cuvantul si a precizat ca ANRE se aseamana altor institutii, precum Curtea de Conturi sau Avocatul Poporului, care se adauga la „butoniera politica a PSD”.
„Azi se voteaza completarea structurii ANRE si parlamentarii PNL nu inteleg de ce trebuie sa mai dam vot in plen. Era suficienta decizia CExN al PSD sau declaratia Parlamentului prin care asumati ca adaugati ANRE la butoniera politica a institutiilor controlate de PSD. Partidul-stat a inceput intai cu Curtea de Conturi, Avocatul Poporului, ASF...”, a spus Turcan.
Tariceanu i-a atras atentia de doua ori ca nu face referire la procedura discutata, respectiv la ANRE, si ca declaratiile sale sunt politice iar in cele din urma i-a taiat microfonul Ralucai Turcan, invocand in acest sens Regulamentul sedintelor comune.
„Domnule presedinte, sunteti abuziv. Voi sta aici pana cand va reveniti”, i-a spus Turcan lui Tariceanu.
La randul sau, Tariceanu a reactionat: „Confundati Parlamentul cu o piata publica. Respectati Regulamentul, altfel voi fi nevoit sa cer chestorilor sa faca ordine”.
In cele din urma, Turcan a reusit sa isi duca la capat declaratia, precizand ca PSD transforma ANRE intr-o marioneta politica.
Dupa Turcan a luat cuvantul si deputatul PMP Eugen Tomac, care l-a comparat pe Tariceanu cu fostul premier Adrian Nastase.
„Si Nastase s-a straduit sa inchida toate microfoanele si nu l-a ajutat la nimic. Nu asta ar trebuie sa fie comportamentul nostru aici. Ne uitam cu ingrijorare la aceasta abordare cu privire a rolul pe care il atribuiti institutiilor din subordinea Parlamentului. Si Nastase si-a dorit un control asupra institutiilor si nu i-a folosit la nimic”, a spus Tomac.
 

raluca turcan adrian nastase
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004810 (s)