News Flash:

British School, prima scoala autorizata sa sustina examenul de Bacalaureat International din afara Capitalei

1 Aprilie 2022
458 Vizualizari | 0 Comentarii
British School

British International School of Timisoara devine prima scoala din afara Bucurestiului acreditata pentru sustinerea examenului de Bacalaureat International. British International School of Timisoara se alatura comunitatii globale de scoli, asumandu-si rolul de a-si pregati elevii pentru a fi primiti in orice universitate din lume. Bacalaureatul International este recunoscut atat de universitatile din Romania cat si la nivel global.
 
 
British International School of Timisoara pune educatia elevilor si oportunitatile ce li se vor deschide odata cu inceperea studiilor superioare pe primul loc. Educatia oferita de modelul britanic respecta cele mai inalte standarde din lume, la ora actuala, fiind vorba de un sistem performant dovedit, recunoscut international.

Totodata, apartanenta la sistemul educational britanic ofera elevilor garantia si posibilitatea de a continua acelasi mod riguros de pregatire oriunde in lume.


Obtinerea autorizatiei de a organiza examenul si a oferi Dimploma de Bacalaureat International este rezultatul unui proces riguros de analiza din partea unei comisii internationale.

„Diploma de Bacalaureat International este o recunoastere de top la nivel educational international si o dovada concreta a faptului ca sistemul educational promovat de British International School of Timisoara este unul recunoscut, care pregateste copiii pentru provocarile viitorului, se concentreaza pe stimularea gandirii critice si dezvoltarea abilitatilor de rezolvare a problemelor, stimuleaza curiozitatea si dezvolta un apetit sanatos pentru invatare si excelenta.”, subliniaza Ciprian Tiplea, director British International School of Timisoara.

Programul de Bacalaureat International este un program de educatie echilibrat si provocator din punct de vedere academic, cu examene finale riguroase, care pregateste elevii pentru un parcurs academic universitar de succes.

A fost conceput pentru a aborda bunastarea intelectuala, sociala, emotionala si fizica a elevilor, care se aliniaza cu viziunea scolii. Ariile de dezvoltare constau din studiul limbii si literaturii, studiul limbilor straine, stiinte, matematica, studiul societatii si a individului si arte.

Obtinerea dreptului de a oferi Diploma de Bacalaureat International vine la scurt timp dupa acreditarile COBIS si Cambridge, care au concluzionat ca British International School of Timisoara indeplineste standardele prevazute pentru o scoala internationala cu curriculum britanic.

Dintre acestea amintim prioritatea scolii de a recruta personal academic calificat, mediul propice invatarii, facilitatile puse la dispozitie si siguranta copiilor, angajamentul si sprijinul oferit de membrii boardului scolii, caracterul proeminent britanic si promovarea unei comunitati de tip international.

British International School din Timisoara intentioneaza sa dezvolte in continuare campusul din zona Aradului, primul campus scolar nou construit dupa 1989 in Timisoara, care are deja o multime de facilitati precum laboratoare dotate la standarde ridicate, biblioteca, sala de sport si spectacole, terenuri de sport, propriul parc.

Capacitatea scolii va urma sa creasca pana la 900 de elevi. De altfel, aceasta dezvoltare este necesara, deoarece numarul cererilor din partea parintilor depaseste capacitatea actuala a scolii.

Bacalaureatul International
Bacalaureatul International este o programa academica ce dureaza 2 ani, care pregateste elevii cu varste cuprinse intre 16 si 19 ani pentru studiile universitare si mai departe pentru viata.

Obiectivul programei pentru elevi este:
• dezvoltarea fizica, intelectuala, emotionala si etica;
• imbogatirea cunostintelor studiind 6 materii din arii curriculare diferite;
• dobandirea unei atitudini pozitive asupra invatarii, care ii va pregati pentru studiile superioare;
• studiul a cel putin 2 limbi straine, ceea ce duce la dezvoltarea intelegerii culturilor diferite;
• realizarea unor conexiuni intre disciplinele traditionale, explorarea naturii cunostintelor prin intermediul cursului unic de Teoria cunoasterii (Theory of Knowledge) inclus in programa;
• intelegerea in profunzime a unei arii de interes academic prin intermediul viziunii a mai multor discipline in cadrul eseului extins (Extended Essay);
• dezvoltarea personala si interpersonala prin CAS (Creativity, Action, Service).

British International School of Timisoara
British International School of Timisoara a introdus o noua viziune in educatia preuniversitara din zona de vest a tarii. In prezent, peste 420 de elevi de diferite nationalitati beneficiaza de serviciile scolii.

Sistemul educational propus isi are radacinile in Marea Britanie si este recunoscut la nivel international pentru modul armonios si pragmatic in care imbina un curriculum academic de inalt nivel cu un program extracurricular bogat.

Astfel, copiii dezvolta cunostinte generale, inteleg aplicarea practica a acestora, isi dezvolta aptitudini pe anumite domenii in functie de abilitatile si pasiunile pe care si le descopera si au, totodata, un divers program care ii dezvolta din punct de vedere social, emotional si cultural.

British International School of Timisoara este acreditata de Council of British International Schools (COBIS), diploma de platina pentru o scoala de acest gen, si are un curriculum britanic oferit de Cambridge Assessment International Examination.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1295 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005157 (s)