News Flash:

Britanicul contaminat cu Ebola a fost internat intr-un spital din Londra

25 August 2014
897 Vizualizari | 0 Comentarii
Britanicul contaminat cu virusul Ebola a sosit duminica la un spital londonez, a anuntat Ministerul britanic al Apararii, relateaza AFP.
Pacientul, care nu este "grav bolnav" potrivit Ministerului Sanatatii, a fost evacuat din Sierra Leone cu ajutorul unui avion militar.
El a fost internat la Royal Free Hospital din Londra. Bolnavul a fost adus la bordul unui avion de tip C17 special echipat, apartinand Royal Air Force, la Baza Northolt, la nord-vest de capitala britanica.
El urmeaza sa primeasca ingrijiri intr-o unitate de izolare, in care are acces personal calificat, pe un pat acoperit cu un cort care dispune de un sistem autonom de ventilatie.
Riscul propagarii virusului in Anglia ramane "foarte scazut", a dat asigurari profesorul John Watson. "Spitalele britanice au o experinta recunoscuta in tratarea bolilor infectioase importate, iar acest pacient va primi cele mai bune ingrijiri posibile", a declarat el.
Barbatul, care facea parte din personalul medical al unui ONG, in Sierra Leone, participa la "supravegherea, cautarea persoanelor care au intrat in contact cu victime ale Ebola" la Kenema (est), a declarat Yahya Tunis, purtator de cuvant al Ministerului Sanatatii din Sierra leone.
Este vorba despre primul britanic infectat cu acest virus de la inceputul epidemiei de febra hemoragica, care a cauzat moartea a cel putin 1.427 de persoane in Africa de Vest incepand din martie si pana in prezent. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1392 (s) | 33 queries | Mysql time :0.038878 (s)