News Flash:

Senegalul si-a inchis granita cu Guineea din cauza epidemiei de Ebola

22 August 2014
1022 Vizualizari | 0 Comentarii
Senegalul si-a inchis granita cu Guineea din cauza epidemiei de Ebola, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, citat de AFP.
"Tinand cont de evolutia febrei hemoragice provocate de virusul Ebola, care constituie o problema de sanatate publica la nivel mondial, Senegalul a decis sa inchida din nou granita terestra cu Republica Guineea", potrivit unui comunicat al Ministerului senegalez de Interne.
"Aceasta masura este extinsa la frontierele aeriene si maritime pentru aeronavele si navele provenind din Republica Guineea, Sierra Leone si Liberia", precizeaza ministerul.
Posturile de frontiera oficiale cu Guineea sunt situate in sudul si sud-estul tarii.
Senegalul si-a inchis granita terestra cu Guineea in perioada 30 martie-6 mai, insa a anulat masura in contextul unei "evolutii pozitive a epidemiei", potrivit ministrului de Interne, Abdoulaye Daouda Diallo.
La acea vreme, epidemia, care a plecat la inceputul anului din Guineea, provocase moartea a sute de persoane in aceasta tara.
Intre timp, epidemia de Ebola s-a soldat cu cel putin 1.350 de morti, dintre care 576 in Liberia, 396 in Guineea si 374 in Sierra Leone, potrivit ultimului bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, facut public la 18 august. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1406 (s) | 33 queries | Mysql time :0.046421 (s)