News Flash:

Banicioiu: Vom construi trei spitale, la Iasi, Cluj si Craiova, exclusiv cu fonduri europene

22 August 2014
1040 Vizualizari | 0 Comentarii
banicioiu
Trei spitale regionale vor fi construite la Iasi, Cluj si Craiova, exclusiv din fonduri europene, aceasta fiind cea mai importanta investitie din cadrul acordului de parteneriat pentru anii 2014-2020, in valoare de aproape un miliard de euro, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, ministrul Sanatatii.
"Am reusit sa punem la punct un Acord de parteneriat pentru anii 2014-2020, in valoare de un miliard de euro. In cadrul acestui acord, vom avea alocari pe infrastructura, screening, cercetare si pregatire de personal. Dar cea mai importanta investitie din cadrul acordului, si totodata prioritatea noastra, este construirea a trei spitale regionale la Iasi, Cluj si Craiova, exclusiv din fonduri europene. Putem spune, in sfarsit, ca vom construi spitale", a spus ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.
Potrivit ministrului, zonele pentru constructia unor spitale a fost aleasa tinand cont de vechimea unitatilor existente si de adresabilitate.
"Am ales sa construim spitale regionale in Iasi, Cluj si Craiova pentru ca sunt zonele cele mai defavorizate. De asemenea, vom reabilita o serie de spitale judetene, infrastructuri locale. Am gasit solutii, impreuna cu Ministerul Fondurilor Europene, pentru finantarea de echipamente medicale din fonduri structurale. Intre timp, am demarat cateva proiecte, primul fiind cel in cadrul caruia se vor achizitiona angiografe, in suma de 25 milioane de euro. Noi avem cea mai mare solicitare de angiografe", a precizat Banicioiu.

banicioiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1393 (s) | 22 queries | Mysql time :0.035676 (s)