News Flash:

Guvernul va vira suma de 2 milioane de euro catre Institutul de Cercetari Oncologice Timisoara

25 August 2014
1199 Vizualizari | 0 Comentarii
Institutul de Cercetari Oncologice Timisoara
Vin bani pentru Oncogenul din Timisoara. Cladirea e ridicata, mai sunt necesari bani pentru dotari si salarii. Ei bine, vin si aceste fonduri, pentru ca leacul pentru cancer sa poata fi descoperit la Timisoara. Presedintele Consiliului Judetean Timis Titu Bojin a fost zilele trecute la Tulcea, unde a discutat aceasta problema cu ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice Liviu Dragnea.
„Ni s-au aprobat 12 milioane de euro. Am discutat problema asta la Tulcea cu ministrul Dezvoltarii – s-au aprobat 12 milioane de euro pentru Institutul de Cercetari Oncologice pe care-l avem la noi la spital. Banii vor fi folositi pentru dotari, salarii si petru punerea in functiune”, spune Titu Bojin, presedintele Consiliului Judetean Timis. 
Noi metode de diagnostic si de tratament
Proiectul a demarat in 7 decembrie 2012 si este implementat de Spitalul Judetean, cu finantare UE. Valoarea totala a proiectului este de 54.389.610 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 10.389.610 lei. Constructia are parter plus patru etaje, suprafata totala de 2.900 mp, este dotata cu o unitate GMP (camera alba), singura de acest tip din tara. Centrul se afla in imediata apropiere a Spitalului Judetean Timisoara, scrie ziuadevest.ro. Obiectivul proiectului este crearea infrastructurii de cercetare-dezvoltare si inovare in domeniul cancerului, capabila sa descopere, sa sustina si sa faciliteze translatia spre noi metode de diagnostic si de tratament orientat spre terapiile genice si celulare, care sa completeze sau chiar sa inlocuiasca metodele clasice de tratament anti-tumoral. In centru vor lucra 35 de specialisti, care vor realiza studii celulare, de biologie moleculara si terapii celulare pentru bolnavii de cancer, leucemie si alte boli hematologice.

hematologice
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0757 (s) | 22 queries | Mysql time :0.024766 (s)