News Flash:

BREAKING NEWS: TRAGEDIE FEROVIARA in Hunedoara. 14 vagoane ale unui tren au deraiat. Locomotiva s-a prabusit intr-o rapa. Doi mecanici de locomotia au murit

8 Aprilie 2017
1363 Vizualizari | 0 Comentarii
vagoane
Doi mecanici de locomotivă au murit, sâmbătă după-amiază, în zona Merişor, în apropiere de Valea Jiului, după ce mai multe vagoane ale unui tren de marfă au deraiat.

UPDATE 18:05 Ancheta în cazul accidentului din Hunedoara, făcută de o comisie a Ministerului Transporturilor

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, Bogdan Niţu, declară că ancheta finală în cazul accidentului feroviar în urma căruia două persoane au murit va fi făcută de o comisie a Ministerului Transporturilor.

Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că ancheta finală va fi realizată de o comisie din cadrul Ministerului Transporturilor.

”Noi asigurăm locul faptei, efectuăm cercetarea la faţa locului. Se investighează cauzele care au condus la producerea accidentului”, a spus Niţu.

Traficul feroviar între Petroşani şi Simeria şi Petroşani este în continuare blocat.

”Sunt oprite trenuri, cele care erau în mişcare la momentul producerii accidentului, în gările din Petroşani şi Subcetate, iar cele care urmau să tranziteze judeţul Hunedoara sunt deviate pe rute ocolitoare Orşova-Filiaşi-Caransebeş”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Potrivit acestuia, la locul accidentului este aşteptată o drezină care să ridice fiecare vagon şi să elibereze calea ferată.

Sunt însă voci din rândul celor aflaţi la locul accidentului care spun că între Petroşani şi Simeria s-ar mai putea circula, cel mai repede, în următoarele şase luni, deoarece podul pe care a avut loc deraierea trebuie refăcut, la fel şi infrastructura feroviară afectată.

Inspectorii de muncă din cadrul ITM Hunedoara cercetează şi ei accidentul, iar poliţiştii hunedoreni au deschis un dosar de cercetare penală.

UPDATE 17:12  Accidentul feroviar din Hunedoara, unde 14 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat, s-a produs din cauza unei defecţiuni la sistemul de frânare, a declarat pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan. Sursa citată transmite că accidentul, în urma căruia doi oameni şi-au pierdut viaţa, s-ar fi produs din cauza unei defecţiuni la sistemul de frânare.

Purtătorul de cuvânt ISU Hunedoara, Anemona Doda, a declarat corespondentului MEDIAFAX că cele două persoane decedate au fost scoase din locomotivă.

Este vorba despre mecanicul de locomotivă în vârstă de 66 de ani şi de ajutorul de mecanic, de 51 de ani.

Anemona Doda a afirmat că trenul era al unui operator privat de marfă.

UPDATE 16:25 Şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Hunedoara, Lucian Şincovici, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că situaţia de la faţa locului este gravă.

”Traficul feroviar este închis pe ambele duble de circulaţie. Locomotiva stă suspendată pe un viaduct, e pericol să se intre în ea, iar vagoanele din urmă o împing”, a spus şeful TF Hunedoara.

Potrivit acestuia, trenul de marfă era gol. Totuşi, la faţa locului din vagoanele deraiate a căzut cărbune, ”probabil ceea ce a rămas pe fundul vagoanelor de la descărcare”.

Cele două victime sunt mecanicul conductor şi ajutorul acestuia.

ŞTIRE INIŢIALĂ 

Traficul feroviar între Simeria şi Petroşani este blocat după ce după ce mai multe vagoane ale unui tren de marfă au deraiat în apropiere de Valea Jiului, judeţul Hunedoara, doi mecanici de locomotivă pierzându-şi viaţa, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

La ora transmiterii ştirii, traficul feroviar între Simeria şi Petroşani este blocat, au precizat reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Doi mecanici de locomotivă au murit, sâmbătă după-amiază, după ce mai multe vagoane ale unui tren de marfă au deraiat în zona Merişor, în apropiere de Valea Jiului, judeţul Hunedoara.

Purtătorul de cuvânt ISU Hunedoara, Anemona Doda, a declarat că din cele 14 vagoane care au deraiat şase vagoane şi locomotiva au căzut într-o prăpastie. Linia electrică este încă în funcţiune, iar descarcerarea nu se poate face până nu se decuplează.

Accident feroviar în Hunedoara. 14 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat

Potrivit ISU, garnitura era formată din 16 vagoane, din care 14 vagoane au deraiat.

La locul accidentului s-au deplasat trei echipaje SAJ, o autospecială de stingere, o ambulanţă SMURD şi o descarcerare grea.

Zona în care au deraiat vagoane trenului de marfă este greu accesibilă. MEDIAFAX

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1340 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004448 (s)