News Flash:

BREAKING NEWS: SUA au atacat cu rachete o baza militara siriana

7 Aprilie 2017
1062 Vizualizari | 0 Comentarii
atac siria
Statele Unite au lansat un bombardament cu rachete asupra unei baze militare din Siria, ca reactie la atacul chimic produs in urma cu cateva zile, anunta Pentagonul, aceasta fiind prima operatiune americana care vizeaza regimul Bashar al-Assad. UPDATE: Siria confirma atacul SUA, precizand ca sunt victime; Rusia a avertizat ca vor fi consecinte grave
UPDATE 08:55 5 morti si 7 raniti in atacul asupra bazei militare siriene, a anuntat guvernatorul din Homs
Guvernatorul din Homs a anuntat ca sunt 5 morti si 7 raniti in urma atacului cu rachete asupra unei baze militare din Siria, potrivit BBC. 
UPDATE 08:41 Iran condamna atacul asupra bazei militare siriene
”Iranul condamna cu fermitate astfel de atac unilateral ... astfel de masuri vor consolida reteaua terorista din Siria ... si va complica situatia din Siria si din regiune,“ a transmis agentia iraniana de stiri ISNA, care citeaza purtatorul de cuvant al ministerului de externe, Bahram Qasemi.
UPDATE 08:33 Rex Tillerson: Rusia a esuat sa implementeze acordul din 2013 de a distruge armele chimice din Siria
Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA, sustine ca Rusia a esuat sa implementeze angajamentele luate in baza acordului din 2013 de a distruge armele chimice din Siria, informeaza Tass.
”In mod clar Rusia a esuat sa implementeze angajamentele sale din 2013, asa ca ori Rusia a fost complice, ori nu a fost competenta in abilitatea sa (de a duce angajamentul sau, not. red.) la bun sfarsit”, a afirmat secretarul american de Stat.
Damascul a cazut de acord in 2013 sa ofere spre distrugere armele sale chimice comunitatii internationale, in contextul unui acord dintre Moscova si Washington. Acordul a fost confirmat de rezolutia Consiliului National de Securitate ONU, care a avertizat ca vor fi luate masuri in cazul in care vor fi folosite arme chimice in Siria.
UPDATE 08:25 OSDO: Cel putin 4 soldati sirieni si-au pierdut viata in urma atacului; unitatea militara a fost distrusa in totalitate
Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anuntat ca atacul asupra bazei militare a ucis 4 soldati sirieni si a distrus complet unitatea militara.
UPDATE 08:04 Potrivit CNN, pretul pe barilul de titei a crescut cu 2% ca urmare a atacului din aceasta dimineata
„Geopolitica este de multe ori indrumatoarea pietei de petrol“, a declarat Greg McKenna, strateg sef la AxiTrader. „Atacul Statelor Unite impotriva unui regim care este sustinut de rusi, intr-o tara in care iranienii sunt activi si sprijina regimul respectiv, are potentialul de a provoca derapaje politice.“
Posibilele reactii ale marilor producatori de petrol, precum Iran si Rusia, vor ”tine comerciantii de petrol la limita“, a spus el. „Aceasta incertitudine sustine preturile ... pe termen scurt.“
UPDATE 07:50 Talal Barazi, guvernatorul provinciei Homs, unde se afla baza militara siriana lovita de rachetele Statelor Unite, a declarat pentru Reuters ca mai multe ambulante si masini de pompieri au fost trimise la fata locului unde au izbucnit mai multe incendii ca urmare a bombardamentului.
Acesta a declarat ca nu se cunoaste in acest moment numarul mortilor sau al ranitilor.
Departamentul american al Apararii a lansat atacul asupra avioanelor militare siriene care ar fi fost implicate in atacul chimic, insa Rusia si Siria semnalasera ca armata siriana nu a lansat niciun atac neconventional, acuzand ca insurgentii sustinuti de Occident folosesc arme chimice.
sursa: Mediafax.ro 

damascul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007298 (s)