News Flash:

BREAKING NEWS: DNA cere INCHISOARE CU EXECUTARE PENTRU LIVIU DRAGNEA!

15 Mai 2018
1012 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea01 1

DNA a cerut, la termenul de marti, pedepse cu executare pentru Liviu Dragnea si pentru celelalte persoane cercetate in dosarul DGASPC Teleorman. Procurorii au cerut anularea suspendarii pedepsei din dosarul Referendumului in cazul liderului PSD
"Solicitam condamnarea acestora la pedeapsa inchisorii. (..) Solicitam pedeapsa inchisorii cu executare in regim privativ de liberare", a spus procurorul de sedinta.

In ceea ce ii priveste pe Liviu Dragnea, Floarea Alesu si un alt inculpat, DNA a cerut pedepse orientate catre mediul prevazut de lege: 7 ani si 6 luni pentru instigare la abuz in serviciu si 2 ani si 6 luni pentru fals.

Referitor la presedintele PSD, procurorul a solicitat sa se constate ca faptele judecate sunt concurente cu cele pentru care a fost condamnat in dosarul Referendumului.


In cazul altor trei inculpati, DNA a solicitat pedepse sorientate catre minimum, 3 ani pentru abuz in serviciu si 6 luni pentru fals intelectual.

Pentru toti cei vizati de dosar s-au cerut pedepse complementare.

In cazul celor care au apelat la procedura simplificata, procurorii au cerut inchisoare cu executare orientate catre minimum stabilit de lege, respectiv pentru Adriana Botorogeanu, Anisa Stoica si Nicusor Gheorghe.

Liviu Dragnea participa la sedinta de judecata, acesta fiind ultimul termen din judecata de fond.

La sediul instantei supreme sunt mai multi protestatari, scandarile acestora fiind auzite pe parcursul sedintei de judecata.

DNA cere incetarea procesului penal in cazul Bombonica Prodana, fosta sotie a lui Liviu Dragnea

Procurorii DNA au cerut, marti, la ultimul termen din dosarul DGASPC Teleorman, incetarea procesului penal in cazul Bombonicai Prodana, fosta sotie a lui Liviu Dragnea, in conditiile in care aceasta a achitat prejudiciul.

DNA a sustinut, in sala de judecata, ca desi fapta exista, prejudiciul a fost achitat, iar astfel a renuntat la acuzatii.

Potrivit procurorilor, "in perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu intentie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii. In realitate cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma".

Astfel, precizeaza DNA, persoanele angajate formal au primit in total suma de 108.612 lei, suma cu care Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman s-a constituit parte civila in procesul penal. Si fosta sotie a liderului PSD este judecata in aceasta cauza.

In ceea ce o priveste pe Bombonica Prodana, procurorii spun ca “in perioadele 3 martie - 1 august 2008 si 3 iulie 2009 – 1 august 2010, in calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si in calitate de sef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin incalcarea cu stiinta atributiilor de serviciu, desi a cunoscut faptul ca doua subordonate, incadrate in functia de referent la institutiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu si nu au respectat prevederile contractului individual de munca si fisa postului, nu a intreprins niciun demers de sanctionare a persoanelor respective”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006691 (s)