News Flash:

Melescanu, chemat la Cotroceni sa explice motivele delimitarii Romaniei de declaratia comuna a UE referitoare la mutarea unor ambasade la Ierusalim. Reactia premierului Dancila

14 Mai 2018
1075 Vizualizari | 0 Comentarii
melescanu

Intalnirea solicitata de presedintele Klaus Iohannis cu ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, va avea loc marti, ora 11.00, la Palatul Cotroceni, ministrul fiind chemat sa explice motivele delimitarii Romaniei de declaratia comuna a UE referitoare la mutarea unor ambasade la Ierusalim. Cu toate acestea, premierul Romaniei, Viorica Dancila, a mentionat ca daca presedintele Klaus Iohannis doreste sa aiba o discutie cu ministrul Afacerilor Externe trebuie sa il sune pe prim-ministru.
"Maine, la ora 11.00, va avea loc, la Palatul Cotroceni, intalnirea solicitata de Presedintele Romaniei cu ministrul de Externe", informeaza Administratia Prezidentiala.

In replica, Viorica Dancila spune ca procedura este sa fie sunata si "trebuie respectata de toata lumea".

"Sper sa am o discutie cu domnul presedinte. Domnul presedinte, daca vrea sa mearga un ministru la Cotroceni, trebuie sa vorbeasca cu prim-ministrul, asa e normal. Dansul hotaraste daca trebuie sa sune sau nu. Intr-un guvern, ca sa chemi un ministru trebuie sa vorbesti cu prim-ministrul si aceasta reguta trebuie respectata de toata lumea. Daca vrea sa mearga un ministru la Cotroceni, presedintele trebuie sa sune. Domnul Melesescanu a vorbit cu mine si, daca isi va da acordul prim-ministrul, va merge. Nu pot sa-mi dau acordul pentru ceva in care nu sunt intrebata", a declarat Viorica Dancila.
"Luati declaratia domnului presedinte si o sa vedeti faptul ca suna a amenintare", a spus premierul. In declaratia invocata, presedintele Romaniei sustinea ca premierul ar trebui sa faca ceea ce i se spune, referindu-se la demisie.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca il va chema pe ministrul de Externe Teodor Melescanu pentru explicatii privind pozitia ministerului cu privire la delimitarea Romaniei de declaratia comuna a UE referitoare la mutarea unor ambasade ale statelor membre la Ierusalim.

Intrebat daca a fost consultat inainte de aceasta decizie luata de Romania, seful statului a raspuns: "Iata un nou exemplu cum PSD guverneaza foarte prost. Acesti pesedisti s-au folosit de lipsa unei claritati in legislatia in vigoare si au blocat un document european fara sa se consulte cu presedintele. Este a doua oara cand incearca sa faca politica externa dupa ureche, asa cum au facut cu salarizarea, si iese prost. Prin blocarea unei declaratii, Romania este adusa in marginea Uniunii, alaturi de niste tari fata de care am tot respectul, dar sunt eurosceptice. Masurile antieuropene care vin pe linia PSD, acesta masuri risca sa ne scoata realmente din Europa. Nu e admibisil ca PSD sa ia anumite decizii din ce in ce mai des, care sunt convins ca sunt dictate de la nivelul aprtidului si nu guvernului si sa ne readuca in marginea Europei. Romanii isi doresc sa fie parte integranta a Europei."

MAE a anuntat sambata ca propunerea Serviciului European de Actiune Externa de adoptare a unei declaratii comune a Uniunii Europene cu privire la mutarea ambasadelor unor state membre de la Tel Aviv la Ierusalim, printre care si Romania este una lipsita de echilibru, cu accent doar pe un element.


klaus iohannis ministrul afacerilor externe teodor melescanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006293 (s)