News Flash:

BREAKING NEWS! Anunt de ULTIMA ORA DESPRE SALARII! Cat vor castiga lunar un invatator, un medic sau un soldat

4 Aprilie 2017
1018 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit
Liderul PSD Liviu Dragnea a facut publice primele date oficiale din proiectul legii salarizarii in care sunt prevazute cresterile salariale in 2020 si 2022, raportat la cat se castiga acum in mediul bugetar. Dragnea a declarat ca proiectul de lege privind salarizarea unitara este gata, acesta urmand a fi semnat joi, la CExN al PSD, care se va desfasura la Sinaia, de catre liderii coalitiei de guvernare si parlametarii PSD, urmand a se constitui in initiativa parlamentara.
Cat vor castiga medicii si asistentii, profesorii si invatatorii, militarii sau procurorii, asa cum reiese dintr-o prezentare a legii salarizarii unitare facuta publica de liderul PSD, Liviu Dragnea. 
„Se discuta despre raportul salarial, adica intre cel mai mic salariu si cel mai mare salariu din Romania. Acum este 1 la 15. Partenerii sociali solicita de mult 1 la 13. Noi am hotarat sa fie 1 la 12. Raportul va fi de la 1 la 12, unde <1> e salariu minim pe economie, iar <12> X salariul minim pe economie inseamna presedintele Romaniei. <1> inseamna 1450 de lei. Salariul minim va creste in fiecare an, cum am prevazut in programul de guvernare”, a spus Dragnea la Antena 3.
El a precizat, totodata, ca s-a decis ca BNR si ASF sa fie exceptate de la prevederile Legii salarizarii unitare si sa aiba salarizarea „relativ aproape" de salarizarea institutiilor similare din UE.
Dragnea a mai spus ca dupa presedinte vor urma salariile premierului, presedintelui Senatului, al Camerei si presedintelui ICCJ.
„Salariul presedintelui ICCJ azi, acum in plata, este mare, si aici eu am o problema. Daca noi ne aliniem aici, asta inseamna ca toate salariile vor creste. Eu nu prea sunt de acord cu asta”, a spus Dragnea.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006288 (s)