News Flash:

BOMBA din al Doilea Razboi Mondial, descoperita in Ungaria. Doua spitale au fost evacuate

22 Noiembrie 2013
1264 Vizualizari | 0 Comentarii
O bombă datand din al Doilea Război Mondial a fost descoperită joi după-amiază, în apropierea unor spitale din Budapesta, relatează MTI. Spitalele St. Istvan şi St. Laszlo, în apropierea cărora a fost descoperită bomba, au fost evacuate joi seara, a anunţat un purtător de cuvant al armatei ungare, Agnieszka Nemeth-Zsohar.
Bomba, de fabricaţie sovietică, de 116 de kilograme, dintre care 25 de kilograme de explozibil, a fost găsită în parcul Orczy.
Un perimetru de securitate cu o rază de 300 de metri a fost instituit în jurul dispozitivului exploziv, impunand evacuarea a peste 1.000 de persoane din 500 de locuinţe.
Cateva ore mai tarziu, echipele de genişti au reuşit să dezamorseze bomba.
Ungaria, un aliat al Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial, a fost puternic bombardată de către forţele americane, britanice şi sovietice în ultimele două luni de conflict.
Numeroase obuze nu au explodat şi sunt descoperite frecvent, mai ales cand sunt efectuate lucrări în domeniul construcţiilor. Incepand din 2008, autorităţile de la Budapesta au procedat, deja, la numeroase evacuări. Mediafax
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005118 (s)