News Flash:

Armata chineza a operat primul zbor al unui avion fara pilot invizibil pe radar

22 Noiembrie 2013
1280 Vizualizari | 0 Comentarii
avion f r pilot invizibil pe radar
Armata chineză a operat primul zbor cu un avion fără pilot invizibil pe radar, un salt tehnologic care confirmă că Beijingul prinde din urmă Washingtonul în domeniul tehnologiei militare, scria presa oficială vineri.  Avionul a efectuat un zbor de 20 de minute joi, după care a aterizat aparent fără probleme, în sud-vestul Chinei, potrivit unor martori citaţi de ziare.
Semănand cu avionul fără pilot militar american Northrop Grumman X-47B, cu aripa în formă triunghiulară, avionul chinez se numeşte "Lijian" ("Sabie lungă şi subţire"). El va putea efectua misiuni de supraveghere şi de atac la distanţă.
Ca de obicei în China, acest botez al aerului a devenit cunoscut mai întai prin fotografii şi înregistrări video postate online de "amatori" pe bloguri de specialitate, o asemenea dezvăluire obţinand categoric o undă verde cel puţin în mod tacit din partea autorităţilor.
După aceea, presa oficială - agenţia China Nouă, televiziunea CCTV, Cotidianul Poporului - au preluat ştirea, insistand asupra faptului că aceste capacităţi militare chineze se apropie de cele ale marilor puteri occidentale.
Beijingul a dezvăluit prototipului avionului de vanătoare bombardier invizibil pe radar la începutul lui 2011, mai devreme decat se aşteptau unii experţi, confirmand astfel modernizarea forţelor sale armate.
China, care deţine cea mai mare armată din lume (Armata Populară de Eliberare) şi un arsenal nuclear, are al doilea cel mai mare buget alocat Apărării la nivel mondial, după Statele Unite, un lucru care provoacă temeri atat vecinilor săi din regiune, cat şi Washingtonului. Mediafax
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004769 (s)