News Flash:

Aeroportul din Zagreb va fi inchis pana vineri. Vezi care sunt cauzele

21 Noiembrie 2013
1360 Vizualizari | 0 Comentarii
Prima etapă a unei greve a lucrătorilor de pe Aeroportul din Zagreb (ZLZ) a început joi dimineața, la orele 09:00 GMT, și ar urma să se încheie vineri, la miezul nopții, au declarat reprezentanții celor patru federații sindicale aflate în grevă, citați de agenția croată de presă HinaGreva a antrenat anularea tuturor zborurilor comerciale, în număr de 60, menționează Hina, care adaugă că doar urgențele medicale și zborurile avioanelor guvernamentale și armatei vor fi autorizate. Unele zboruri comerciale vor fi redirecționate către alte aeroporturi.

Motivul invocat de sindicate în declanșarea grevei este eșecul managementului de a respecta legislația muncii și de a implementa contractele colective de muncă privind obligațiile patronatului înainte și după preluarea companiei croate de către consorțiul ZAIC (Zagreb Airport International Company), condus de societatea franceză Aéroports de Paris (ADP). Angajații se tem pentru viitorul lor, în condițiile în care viitoarea companie, denumită International Zagreb Airport (MZLZ), va înființa șase filiale care vor fi deținute de ZAIC.

'Toate încercările noastre de a ni se oferi garanții din partea ZAIC și a guvernului că aceste noi companii vor fi în stare să aibă grijă de angajați și să-și îndeplinească obligațiile financiare au fost în van', a declarat pentru agenția croată Ante Dujic, reprezentant a celor patru federații sindicale care organizează greva.

La rândul său, conducerea ZLZ susține că greva este ilegală și a anunțat că se va adresa justiției, potrivit declarațiilor făcute de directorul aeroportului, Miroslav Drljaca. El spune că angajații ZLZ au unele dintre cele mai bune contracte de pe piața muncii din Croația.

Pierderile directe provocate de grevă sunt estimate la aproximativ 118.000 euro pe zi, menționează France Presse, care precizează că, în aprilie 2012, ADP a semnat cu guvernul croat un acord prin care i se concesiona dreptul de administrare a aeroportului din Zagreb pentru o perioadă de 30 de ani și de construcție a unui nou terminal, investiție estimată la 230 milioane de euro. Data preluării oficiale a aeroportului din Zagreb de către ZAIC nu a fost încă stabilită.AGERPRES


greva
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1309 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005427 (s)