News Flash:

Bogdan Olteanu, la Inalta Curte

17 Ianuarie 2017
1191 Vizualizari | 0 Comentarii
bogdan olteanu
Fostul viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, este asteptat la sediul ICCJ unde are loc un nou termen in procesul in care este judecat pentru ca ar fi primit mita 1 milion de euro de la Sorin Ovidiu Vantu.


Bogdan Olteanu se afla sub control judiciar, iar una dintre interdictiile impuse este de a lua legatura cu mai multe persoane, printre care si Calin Popescu Tariceanu.


Bogdan Olteanu este judecat pentru trafic de influenta de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ. Faptele ar fi fost comise in intervalul iulie-noiembrie 2008, perioada in care acesta detinea functa de presedinte al Camerei Deputatilor.


"Olteanu Bogdan, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, a solicitat si primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro si sprijin electoral, constand in servicii de marketing si consultanta, in schimbul efectuarii de demersuri pe langa primul ministru de la acea data, astfel incat o anumita persoana sa fie numita pe postul de guvernator al Deltei Dunarii. Banii au fost remisi de catre omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic", sustine DNA.

Omul de afaceri in cauza este Sorin Ovidiu Vintu, acesta avand o intalnire la sfarsitul lunii iulie 2008 cu Bogdan Olteanu, in Delta Dunarii, "prilej cu care inculpatul i-a cerut omului de afaceri suma de 1 milion de euro in schimbul influentei pe care urma sa o exercite asupra primului ministru in vederea numirii unei persoane agreate de omul de afaceri pe postul de guvernator al Deltei Dunarii; in acelasi sens, inculpatul a acceptat si promisiunea omului de afaceri de a-i oferi sprijin electoral constand in prestarea servicii electorale in campanie", spun procurorii.


La data de 18 septembrie 2008, Liviu Mihai a fost numit in functia de guvernator al Deltei Dunarii.


"In perioada august – noiembrie 2008, s-au prestat efectiv si serviciile electorale promise (analize politice, sondaje, analize media, rapoarte de analiza, profilul candidatului, monitorizari media, documentare statistice referitoare la profilul alegatorilor din colegiul in care candida inculpatul, simulari referitoare la rezultatul votului si la alocarea mandatelor de parlamentar)", explica DNA.
Procurorii au pus sechestru pe bunurile mobile si imobile ale lui Bogdan Olteanu. O parte din dosar a ramas la DNA, urmand a fi continuate cercetarile si fata de alte persoane.

bogdan olteanu iccj mita control judiciar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1340 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004804 (s)