News Flash:

TRAGEDIE AVIATICA! Un avion s-a prabusit peste un sat! Sunt zeci de morti

16 Ianuarie 2017
1277 Vizualizari | 0 Comentarii
avion prabusit in taiwan
Un avion turcesc de transport marfa s-a prabusit, luni, langa aeroportul Manas din Kargazstan, cel putin 32 de persoane pierzandu-si viata, printre care sase copii, majoritatea dintre victime fiind locuitori ai satului unde a cazut aparatul Boeing 747 care a incercat sa aterizeze in conditii de ceata densa, au precizat oficiali kargazi, citati de AFP si Reuters.
Dupa un bilant initial de 16 victime, apoi de 20, ministerul kargaz al Sanatatii a furnizat, pentru AFP, un nou bilant, de "32 de morti, dintre care cei patru piloti".
La ora locala 7,40 (1,40 GMT), "un avion cargo operat de o companie turca, venind de la Hong Kong, s-a prabusit in apropierea aeroportului Manas (la Biskek) din cauza unor conditii meteo nefavorabile", a indicat, pentru un radio kargaz, un responsabil al ministerului pentru situatii de urgenta, Mukhammed Svarov, citat de AFP.
Cel putin 15 case au fost distruse, a precizat purtatoarea de cuvant a ministerului, Elmira Cheripova.
"Avionul s-a prabusit peste case, a omorat familii intregi", a povestit pentru France Presse un martor al accidentului, care nu a vrut sa isi dea numele. "Nu a ramas nimic din case, oamenii au fost ucisi cu toata familia si copiii lor, multe persoane dormeau".
Dupa media kargaza, prabusirea avionului a avut loc aproape de satul Datcha-Suu, foarte apropiat de aeroportul capitalei, iar presedintele kargaz Almazbek Atambaiev si-a anulat vizita in China pentru a reveni la Biskek.
Conform Reuters, care cita administratia aeroportului, avionul ar fi trebuit sa faca o escala la Manas, langa capitala Biskek, pe drumul sau de la Hong Kong la Istanbul. Aparatul s-ar fi prabusit cand incerca sa aterizeze pe o vizibilitate redusa, la ora locala 7,31 (1,31 GMT).
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004915 (s)