News Flash:

Basescu spune ca referendumul din Crimeea este ilegal

17 Martie 2014
1081 Vizualizari | 0 Comentarii
basescu
Președintele Traian Băsescu afirmă că referendumul din Crimeea este ilegal, punctând că România nu recunoaște rezultatele acestuia, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale. "România consideră ilegal referendumul în curs de desfășurare în Crimeea și nu va recunoaște rezultatele acestuia în condițiile în care Curtea Constituțională a Ucrainei a declarat neconstituțională organizarea referendumului privind separarea Peninsulei Crimeea de Ucraina, iar președintele interimar al Ucrainei, domnul Oleksandr Turcinov, a semnat decretul de anulare a declarației de independență a acesteia", susține șeful statului, în comunicatul publicat duminică.

El precizează că "un scrutin organizat sub amenințarea ocupației militare nu poate întruni normele unui proces democratic care să poată fi recunoscut și legitimat de comunitatea internațională", arătând că rezultatul "previzibil și lipsit de fundament legal" al actualului referendum îl reprezintă "anexarea" Crimeei.

 

"Solicităm Federației Ruse să acționeze în relația cu Ucraina în conformitate cu Carta Organizației Națiunilor Unite și cu principiile de drept internațional, inclusiv prin prevederile Memorandumului de la Budapesta", a spus președintele Băsescu.

 

Șeful statului conchide că România susține independența, integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei și sprijină reglementarea crizei pe cale diplomatică.

Birourile de vot au fost închise duminică la ora 18.00 GMT în Crimeea în cadrul referendumului organizat pentru a determina viitorul acestei republici autonome din Ucraina. Potrivit unui sondaj realizat la ieșirea de la urne, 93% din alegători au votat pentru anexarea la Rusia, relatează EFE și France Presse.

AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0910 (s) | 22 queries | Mysql time :0.030092 (s)