News Flash:

Basescu: Fac apel la liderii USL sa revina la ratiune. Ponta sa cedeze la cererea legata de Iohannis

20 Februarie 2014
1179 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca face apel la cei doi lideri ai USL "sa revina la ratiune" si ca îi propune lui Victor Ponta sa cedeze la solicitarea PNL de a-l avea pe Klaus Iohannis viceprim-ministru, opinând ca astfel s-ar debloca situatia.
Presedintele a spus ca "nu avem înca o criza politica, ci o criza de oameni lipsiti de maturitate si o criza guveramentala artificiala, prin faptul ca mai bine de trei saptamâni Guvernul si partidele din aceasta alianta se afla într-o disputa de orgolii".
"Fac un apel la cei doi lideri USL sa revina la ratiune, pentru ca nici unii nici altii nu vor sa se desparta. Eu îi propun public lui Ponta sa cedeze la solicitatea PNL de a-l avea pe Iohannis vinceprim-minstru, ceea ce ar usura, ar debloca lucrurile în opinia mea, si Guvernul ar redeveni functional", a spus Traian Basescu.
El a adaugat: "Nu ne mai putem juca de-a Guvernul, doi politicieni lipsiti de maturitate se joaca de-a Guvernul, în conditiile în care la frontierele noastre avem aproape un conflict deschis, în Ucraina. Este foarte usor pentru analisti sa introduca si România într-o zona de instrabilitate, pentru ca un Victor Ponta si un Crin Antonescu nu gasesc o formula în care sa puna orgoliile jos si sa dea o solutie acestei remanieri, în care bine ar fi sa o includa foarte repede si pe doamna Câmpeanu".
Presedintele a aratat ca este "inadmisibil, dupa ceea ce se întmpla la frontiera de nod si sud est", sa te mai joci de-a instabilitatea Guvrnului, sa dai impresia de instabilitate, când de fapt nu exista.
"Daca am avea-o (instabilitatea politica - n.r.), as spune, «Frate, este situatie de instabilitate, hai sa ne consultam». Dar nu avem. Sunt orgoliile a doi politcieni lipsiti de maturitate", a spus Basescu.
Presedintele a tinut sa mentioneze ca apelul sau public catre cei doi lideri ai USL este sa gaseasca rapid o formula rezonabila.
"Nu e niciun capat de tara daca Iohannis va fi viceprim-ministru. Nu-i niciun capat de tara", a mai spus Traian Basescu.
Presedintele a tinut sa atraga atentia ca "avem un risc major de instabilitate în regiune, nu a României, pâna la frontiera", iar asta ar afecta foarte mult, privind si la situatia din Bosnia Hertegovina.
"Avem peste 1.200 de km de frontiera cu Ucraina si Republica Moldova, unde situatiile nu sunt certe", a spus seful statului.
El a adaugat, în acest context: "De aceea revin din nou la castraveti: Ponta si Antonescu, chiar nu sunteti responsabili? Faceti-l, frate, primviceprim-ministru pe Iohannis, dar încetati criza". Mediafax.ro

klaus iohannis traian basescu bosnia hertegovina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0149 (s) | 22 queries | Mysql time :0.004078 (s)