News Flash:

Basescu: "Daca nu se renunta la cresterea accizei pe combustibil, voi intoarce bugetul si e posibil sa-l atac la CCR"

25 Noiembrie 2013
1119 Vizualizari | 0 Comentarii
Președintele Traian Băsescu a declarat duminică seară că în situația în care Executivul nu va găsi soluții pentru a renunța la creșterea accizei pe combustibil, nu va accepta bugetul de stat pe anul 2014 în forma actuală, existând posibilitatea de a-l ataca la Curtea Constituțională"O spun în mod categoric: dacă nu se renunță la creșterea accizei la combustibil, voi trimite înapoi bugetul de stat. După care, este foarte posibil să îl atac și la Curtea Constituțională, dacă voi găsi în el, în forma finală, motive. Cred că această acciză suplimentară nu are ce să caute. Încerc de zile în șir, împreună cu consilierul economic, să găsim soluții. E ușor să spui demagogic 'nu vreau acciză la benzină' dacă nu ai soluții. Or, eu cred că sunt soluții și sunt soluții mult mai multe în buget, dar trebuie discutat cu cei care urmează să facă cheltuielile pentru a vedea unde sunt excedente", a spus Băsescu, într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni.

El a precizat că susține alte aspecte asumate de Cabinetul Ponta, printre care și indexarea pensiilor sau creșterea salariilor cadrelor didactice.

"Susțin fără rezerve indexarea pensiei cu 3,76% și chiar dacă nu aș susține, este în lege, deci trebuie făcută. Susțin acordarea burselor suplimentare pentru medicii rezidenți și creșterea cu 10% a salariilor cadrelor didactice, așa cum Guvernul și-a propus. Este un lucru foarte bun creșterea salariului minim de la 800 lei la 850 lei și apoi, în etapa a doua, la 900 lei, pentru că asta aduce venituri suplimentare.(...) Și creșterea venitului minim garantat este iar o măsură foarte bună. (...) Deci, nu înțeleg de ce s-a supărat domnul prim-ministru", a afirmat președintele. AGERPRERS

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005290 (s)