News Flash:

Basescu: Dau mandat lui Ponta si Isarescu pentru scrisoarea cu FMI, fara acciza si "electorata"

26 Februarie 2014
975 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca va da mandat pentru semnarea scrisorii cu FMI ministrului Finantelor, Victor Ponta, si guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, conditionând ca în document sa nu apara acciza pe combustibil si celebra "electorata".

"Din punctul meu de vedere, scrisoarea poate fi semnată. Voi da mandat de semnare de către ministrul de Finanţe, actualmente Victor Viorel Ponta, şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cu două condiţii", a anunţat preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a arătat că în scrisoare nu poate să apară creşterea taxei pe combustibil,  motorină şi benzină, aşa cum doreşte premierul.

El a adăugat că a doua condiţie este ca în scrisoare să nu apară "celebra electorată".

"Voi semna scrisoarea şi o voi semna imediat ce trece prin Guvern, sper că astăzi", a mai precizat preşedintele, menţionând că semnarea interimatelor miniştrilor şi scrisoarea către FMI, dacă se fac astăzi, sunt semnale de oarecare stabilitate a României.

Premierul Victor Ponta a avut, miercuri dimineaţă, o scurtă discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni.

Victor Ponta, ministru interimar de Finanţe, a relatat că l-a anunţat pe preşedintele Traian Băsescu, în discuţia avută înaintea şedinţei de miercuri a Guvernului, că Executivul va adopta memorandumul cu FMI "în condiţiile discutate" şi că şeful statului va semna documentul.

"I-am spus preşedintelui faptul că vom adopta memorandumul de înţelegere cu FMI în condiţiile discutate, domnia sa îl va semna şi îl vom trimite cât mai rapid către Washington", a spus Ponta, la postul B1 TV.

În urmă cu zece zile, premierul Victor Ponta a anunţat că a avut o nouă discuţie cu preşedintele Traian Băsescu legat de acordul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi că Guvernul îi va transmite documentul spre aprobare, şeful statului spunându-i că se va pronunţa el pe această temă. Mediafax 

victor ponta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 33 queries | Mysql time :0.039690 (s)