News Flash:

BREAKING NEWS: USL S-A RUPT: PNL A DECIS IESIREA DE LA GUVERNARE

25 Februarie 2014
1124 Vizualizari | 0 Comentarii
Conducerea PNL a adoptat, marţi seară, rezoluţia privind ieşirea liberalilor de la guvernare, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din formaţiune. Călin Popescu Tăriceanu a precizat că a votat împotriva ruperii USL.

UPDATE 22:00 - Antonescu: Este o decizie pe care nu am luat-o uşor

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că decizia de a ieşi de la guvernare nu a fost uşor de luat.

Declaraţiile lui Antonescu:

- Decizia ieşirii PNL de la guvernare nu a fost luată uşor, nu a fost una dorită, dar a fost luată cu un vot covârşitor.

- Ni s-a părut cinstit să nu prelungim un festival al ipocriziei, ci să avem curajul să constatăm ceea ce este categoric adevărat: USL nu mai există. Nu mai există pentru că nu mai urmăream împreună ceea ce stabilisem.

- Miniştrii noştri şi-au anunţat demisia din punct de vedere politic. Mîine şi-o vor depune legal la Guvern.

- Îi cerem lui Victor Ponta să-şi dea demisia. Victor Ponta a primit mandatul şi după aceea investitura în fruntea unui Guvern al USL, din care şi noi făceam parte, în urma unui vot majoritar al populaţiei în urma unui program politic la care aveam şi noi contribuţia noastră.

- PNL este un partida care ştie în momentele decisive să-şi apre demnitatea şi interesul politic.

- Alegeătorilor le cer iertarea pentru că nu am putut să ducem la capăt un proiect în care PNL a investit mult şi în care am crezut mult.

UPDATE 21:46 Tăriceanu: Am votat împotriva ruperii USL; e o decizie pripită, mă gândesc la ce am de făcut

Fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi seară, după ce PNL a decis ieşirea de la guvernare, că a votat împotriva ruperii USL, menţionând că este vorba despre o "decizie pripită" a formaţiunii.

Tăriceanu a spus că decizia liderilor PNL, luată prin vot, este pripită.

El a menţionat că a votat împotriva ruperii USL.

21: 29 Conducerea PNL a adoptat rezoluţia privind ieşirea de la guvernare - surse

Anterior, surse liberale declarau că liderii PNL discută, marţi, în şedinţa Delegaţiei Permanente, un proiect de rezoluţie în patru puncte privind ieşirea de la guvernare a PNL, în text fiind solicitată şi demisia premierului Victor Ponta.

Rezoluţia prevede ieşirea de la guvernare, demisia în bloc a miniştrilor PNL şi a secretarilor de stat, solicitarea demisiei premierului Victor Ponta şi poziţia parlamentarilor liberali la momentul votului asupra noului Guvern Ponta.

De asemenea, în rezoluţie se constantă, potrivit surselor, încetarea existenţei USL.

Înaintea şedinţei, liderul PSD, premierul Victor Ponta a lansat un nou apel către PNL de a salva proiectul politic numit "Uniunea Social-Liberală" şi de a rămâne în Guvern.

În replică, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că l-a sunat pe Victor Ponta şi l-a întrebat dacă PSD este dispus la convocarea Camerelor pentru a se merge "pe formula stabilită", iar premierul a răspuns negativ, liberalul precizând că, astfel, situaţia se va tranşa în şedinţa liderilor PNL. MEDIAFAX.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0931 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041120 (s)