News Flash:

Antonescu cere DEMISIA imediată a presedintelui Basescu

21 Noiembrie 2013
1863 Vizualizari | 0 Comentarii
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că rezolvarea sănătoasă în subiectul terenului achiziţionat de către familia şefului statului ar fi demisia din funcţia de preşedinte a lui Traian Băsescu. "Convingerea mea fermă este că pentru Romania această nouă problemă are o singură rezolvare sănătoasă: demisia lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al Romaniei, acum, imediat. Este o decizie care ar scuti această ţară de un nou subiect jenant, e o decizie care ar scuti această ţară de încă un an de război politic", a spus preşedintele PNL.
El a adăugat că îi cere demisia lui Băsescu pentru că nu este acceptabil ca preşedintele unei ţări cum este Romania, "cu atatea probleme, cu atatea frustrări, cu atatea întrebări care nu au răspuns", să comunice bunăstarea materială a propriei sale familii.
"Ii cer demisia lui Traian Băsescu pentru că nu e acceptabil ca preşedintele unei ţări cu atatea probleme, frustrări, întrebări fără răspuns, să comunice a nu stiu cata oară public, ca despre o problemă importantă, bunăstarea materială a propriei familii şi să descrie cu lux de amănute cum a vrut să ia teren şi nu avea bani, cum a pus-o pe fiica sa (...) ce o să facă cu pămantul. Fiecare are dreptul la viaţă privată, inclusiv pentru interesul lui, dar nu are voie preşedintele unei ţări şi niciun demnitar să vorbească public acest lucru într-o societate în care numeroşi tineri, chiar cu calificarea fiicei preşedintelui, nu numai că obţin greu un asemenea împrumut, dar le e greu să faca orice", a spus Antonescu.
El a menţionat că nu este însă naiv şi nu crede că cererea sa va fi acceptată.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că terenul din Călăraşi a fost achiziţionat cinsitit, fiind vorba despre o afacere de familie, el menţionand că nu şi-ar fi permis ilegalităţi şi că, de fapt, USL în ansamblu face un joc politic. "Este un joc politic pe care îl face USL în ansamblul său", a spus preşedintele.
El a mai adăugat că nu şi-ar fi permis să facă ilegalităţi.
Băsescu a spus că fiica sa, Ioana, a achiziţionat cinstit un teren, cu credit de la CEC, singura bancă ce finanţează agricultura. "E o afacere de familie cinstită, pe care nu aveam de ce să o mai aman", a spus Băsescu.
Băsescu a declarat, miercuri, că partidele din USL se luptă între ele pentru a controla comisia parlamentară, pentru a anunţa concluziile, el adăugand: "Dacă sunt cinstiţi şi nu vor să facă un joc politic şi vor să afle adevărul, nu mai bine fac o plangere la Parchet, acum?".
"Nu ştiu care să pună comisia sub control, vă daţi seama ce plăcut ar fi un partid să iasă să spună concluziile - «In concluzie, se sesizează Parchetul». Nu mai bine, dacă sunt cinstiţi, şi nu vor să facă un joc politic şi vor să afle adevărul, nu mai bine fac o plangere la Parchet, acum?", a spus Băsescu. Mediafax

crin antonescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1313 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006861 (s)