News Flash:

MACEL in Siria: 50 de morti in confruntarile de la Alep dintre rebeli si jihadisti

13 Octombrie 2013
1594 Vizualizari | 0 Comentarii

Aproape 50 de luptători au fost ucişi joi în confruntările dintre jihadişti şi rebeli din metropola Alep (nord), ceea ce demonstrează încă o dată rivalităţile dintre aceste două grupuri ce luptă împotriva regimului sirian, conform unui ONG.

Luptele s-au desfăşurat între Statul islamic în Irak şi Levant (EIIL), afiliat al Al-Qaida şi format mai ales din jihadişti străini, şi un batalion afiliat Armatei siriene libere (ASL), coaliţia rebelă considerată moderată şi sprijinită de statele arabe şi occidentale, conform Observatorului sirian al Drepturilor Omului (OSDO).

"Cel puţin 30 de luptători ai brigăzii Ababil şi 14 membri EIIL au murit în confrutări iar acest bilanţ ar putea creşte", a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, director al OSDO, care se bazează pe o reţea vastă de militanţi şi de surse medicale în întreaga ţară.

Confruntările au izbucnit la Inzarat, Boustan al-Bacha şi Massaken Hanano, sectoare din nordul şi estul metropolei care nu se mai află sub controlul regimului lui Bashar al-Assad.

EIIL, care urmează o formă extremă a Islamului, a reuşit să preia controlul asupra sediilor brigăzii numite "saraya al-Ababil" şi a instalat propriile sale baraje în trei sectoare.

Grupul jihadist îşi sporeşte astfel prezenţa în metropolă, divizată de la începutul verii lui 2012 între cartierele proregim la vest şi cartierele rebele, la est.

In ultimele luni, luptele şi reglările de conturi s-au înmulţit între rebeli şi jihadişti, deşi ambele grupuri luptă împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad.

Săptămanile trecute, opoziţia politică a ridicat tonul faţă de EIIL, format în mare parte din luptători străini, acuzandu-i că au "furat revoluţia". In septembrie, opoziţia a acuzat de asemenea EIIL că a renunţat la lupta împotriva regimului sirian în anumite zone pentru a se angaja în eforturile de preluare a controlului asupra sectoarelor rebele.

 


grupul jihadist sectoarelor rebele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1325 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006024 (s)