News Flash:

Avertismentul Bancii Mondiale inainte de alegerile parlamentare din Romania

27 Noiembrie 2016
1136 Vizualizari | 0 Comentarii
buget
ALEGERI PARLAMENTARE 2016Banca Mondiala avertizeaza ca alegerile care vor avea loc in luna decembrie, in Romania, sporesc riscul cresterii cheltuielilor suplimentare si a incetinirii implementarii reformelor structurale.

Pe termen mediu este nevoie de o reechilibrare a politicilor fiscale, scrie Mediafax.

In „Raportul economic pentru regiunea Europa si Asia Centrala(ECA): Polarizare si Populism” lansat miercuri de Banca Mondiala, se arata ca Romania trebuie sa implementeze reformele structurale, care vor sprijini imbunatatirea capacitatii de productie, inculzand masurile de combatere a coruptiei, de consolidare a administratiei publice si a intreprinderilor de stat. De asemenea, sunt necesare eforturi pentru a genera crearea de locuri de munca, tinand cont ca rata somajului ramane ridicata atat in randul tinerilor cat si a celor cu o calificare de munca slaba.

„Romania are o economie destul de stabila si inregistreaza crestere economica. Prioritatea este implementarea reformelor structurale, cu accent pe politicile de competitivitate”, a declarat miercuri Hans Timmer, economistul sef al Bancii Mondiale pentru Europa si Asia Centrala, cu ocazia prezentarii acestui raport la Bucuresti.

Pe termen mediu este nevoie de o reechilibrare a politicilor fiscale, de la stimularea consumului la sustinerea unei cresteri sustenabile. 

banca mondiala romania cheltuielilor suplimentare europa eca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1307 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005055 (s)