News Flash:

Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a fi politist local in Timisoara

10 Octombrie 2013
1578 Vizualizari | 0 Comentarii

Viitorii politisti locali ai Timisoarei au de dat probe serioase pentru a intra in campul muncii: vor merge pe bicicleta 100 de metri, vor face abdomene si vor alerga. Acestea sunt conditiile obligatorii pentru oricine vrea sa se angajeze ca politist local in cadrul Politiei Locale Timisoara.

La urmatoarea sedinta de plen, consilierii locali vor avea pe mese un proiect de hotarare care va introduce aceste probe pentru cei care se vor angaja pe viitor la Politia Locala.

“Luand in considerare evolutia si complexitatea fenomenului infractional si contraventional care impune interventia politistilor locali si participarea la actiuni cu grad ridicat de risc, in conditii de pericol deosebit care pot afecta sanatatea si integritatea fizica a politistilor locali se impune recrutarea unor candidati cu calitati motrice deosebite si rezistenta, mobilitate, inaltime si trasaturi de personalitate puternice precum disciplina, vointa, starea de echilibru emotional. Capacitatea, calitatea si eficienta resurselor umane din cadrul Politiei Locale contribuie la dezvoltarea unui serviciu public de interes local eficient in scopul satisfacerii nevoilor comunitatii, mentinerea si increderea cetatenilor in acest serviciu public”, se arata in referatul ce insoteste proiectul de hotarare.

Si pana acum politistii locali erau nevoiti sa sustina probe sportive, insa pana acum nu li se cerea sa aiba permis de conducere si nici sa stie sa mearga cu bicicleta.

Potrivit reprezentantilor Politiei Locale, s-au introdus acum si bareme unice la probele sportive: 40 de abdomene pentru femei si 44 de abdomene pentru barbati, alergarea de rezistenta de 800 de metri in 4 minute si 10 secunde la femei si de 1.000 de metri in 4 minute si 10 secunde la barbati, precum si alergarea de viteza de 50 de metri plat in 9 secunde la femei si in 7 secunde la barbati.

Criteriile de inaltime sunt de 1,70 m la femei si 1,75 m la barbati.

Va reamintim ca agentii locali au iesit din nou pe strazi sa patruleze pe biciclete, incepand din vara acestui an, de cand Primaria Timisoara le-a interzis biciclistilor sa pedaleze in Piata Victoriei si pe strada Alba Iulia. Chiar la inceput de toamna, politistii locali au primit si uniforme noi, pentru a putea pedala mai usor pe biciclete.

 


politiei locale probele sportive
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1207 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005221 (s)