News Flash:

Autorul masacrului de la Aurora, condamnat de 12 ori la inchisoare pe viata

27 August 2015
1048 Vizualizari | 0 Comentarii
James Holmes
James Holmes, autorul atacului armat din iulie 2012, intr-un cinematograf din Aurora (Colorado), soldat cu 12 morti, a fost condamnat la 12 pedepse de inchisoare pe viata si la un maximum de 3.318 ani de detentie, a anuntat miercuri un judecator din Colorado, relateaza Reuters in pagina electronica.
"Obiectivul tribunalului a fost sa-l impiedice pe inculpat sa puna piciorul afara", a declarat Carlos Samour, presedintele tribunalului districtual al comitatului Arapahoe.
"Acuzatul nu merita nicio mila", a spus el.
In august, cele noua femei si cei trei barbati care au facut parte din juriu nu au putut sa se puna de acord asupra condamnarii lui Holmes la moarte, pentru fiecare capat de acuzare in parte. Pedeapsa capitala necesita o decizie unanima a celor 12 jurati.
James Holmes, in varsta de 27 de ani, a fost gasit vinovat, cu o luna inainte, de toate cele 165 de capete de acuzare formulate impotriva sa, inclusiv de cele de crima si tentativa de crima, pentru atacul pe care l-a comis intr-o sala multiplex din Aurora, la periferia orasului Denver.
Dupa ce a aruncat o grenada lacrimogena, el a deschis focul asupra spectatorilor prezenti in sala cu o pusca de asalt, omorand 12 persoane si ranind alte 70, la premiera filmului "The Dark Knight Rises" din trilogia Batman.
Supravietuitori ai masacrului si rude ale victimelor au aplaudat, dupa citirea verdictului, in momentul in care judecatorul dispunea evacuarea condamnatului.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1293 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007379 (s)