News Flash:

Atenție, șoferi!

Circulaţia rutieră pe DN 7, Valea Oltului, se închide pe o perioadă de patru săptămâni

8 Iulie 2024
67 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto renasterea ro

Circulația rutieră pe DN 7, Valea Oltului, va fi închisă începând de luni dimineață pentru o perioadă de o lună. Între orele 06:00 și 20:00, mașinile nu vor putea circula, cu excepția vehiculelor instituțiilor de intervenție, care vor fi însoțite de echipaje ale constructorului.

Locuitorii din zonă vor avea la dispoziție două intervale speciale pentru a se deplasa la și de la locul de muncă. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a stabilit rute ocolitoare fără nicio restricție, iar CFR a crescut numărul de garnituri.

”Pentru executarea lucrărilor de defrişare a versantului aflat în zona de protecţie a DN 7, pe sectorul cuprins între km 242+600 şi km 250+000, se va institui măsura de închidere a circulaţiei rutiere zilnic în intervalul orar 06:00 – 20:00,”, anunţă CNAIR.

Compania a precizat că lucrările care urmează a fi efectuate sunt esenţiale, a scris hotnews.ro.

”Construcţia autostrăzii Sibiu – Piteşti este esenţială pentru România. În lungime de 122 de km, această autostradă face parte din Coridorul 4 Paneuropean (Coridorul Rin – Dunăre). Marea majoritate a transporturilor de persoane şi de mărfuri pe ruta Est – Vest (Constanţa – Nădlac) tranzitează acum această zonă pe DN7, în condiţii care nu oferă suficient confort şi siguranţă rutieră. De aceea, construcţia celor două secţiuni care traversează Carpaţii nu mai poate fi amânată! Secţiunea 2 (Boiţa – Cornetu) este una dintre acestea, iar de operaţiunile de defrişare a versantului (derulate în perioada 08 iulie – 09 august) depind următoarele etape ale construcţiei care trebuie finalizată în 2028”, a mai menționat CNAIR.

Compania a propus rute ocolitoare pentru toate categoriile de vehicule. Pentru autovehiculele cu MTMA > 7,5 tone în tranzit, variantele propuse sunt: Pentru traseul București – Veștem (Sibiu) și retur: București → A3 → Ploiești → DN1A → Brașov → DN1 → Veștem (intersecția cu DN 7) Pentru traseul Pitești – Brașov și retur: Pitești → DN73 → A3 → Râșnov → Brașov Pentru traseul București – A1 Simeria (precum și zonele de vest, centru și nord ale țării) și retur: București → A1 → Pitești → DN7 → Râmnicu Vâlcea → DN67 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1 Pentru această rută sunt disponibile și variantele alternative, inclusiv: București → A1 → Pitești → DN65 → DEx12 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1 București → A1 → Pitești → DN65 → DEx12 → Craiova → DN6 → Drobeta Turnu Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1 Circulația vehiculelor rutiere între Râmnicu Vâlcea și punctul de lucru de la km 242 + 600, precum și între Sibiu/Boița și punctul de lucru de la km 250 + 000, se va desfășura pe DN7 conform legislației în vigoare. Pentru autovehiculele cu MTMA < 7,5 tone, pot fi utilizate drumurile naționale și județene din zona afectată de închiderea circulației pe DN7 ca rute ocolitoare.

”În intervalele orare 7:30 – 8:00 şi 16:30 –17:00 executantul lucrărilor va ridica temporar măsura de închidere a traficului, pentru a permite tranzitarea sectorului de drum de către riveranii care lucrează în localităţile din proximitatea acestuia. Trecerea autovehiculelor se va realiza sub supravegherea constructorului, astfel încât să fie eliminat riscul apariţiei oricărui eveniment care să pună în pericol integritatea participanţilor la trafic sau a personalului implicat în desfăşurarea lucrărilor”, au mai transmis reprezentanţii CNAIR.

Au specificat că pe durata închiderii circulației pe acest sector de drum, va fi permisă circulația autovehiculelor cu regim prioritar specificate la art. 32 alin. 2 lit. a) și b) din OUG 195/2002, precum și a autovehiculelor speciale destinate transportului de pacienți. Trecerea acestor autovehicule se va desfășura sub supravegherea constructorului, pentru a minimiza riscul oricăror incidente care ar putea afecta siguranța participanților la trafic sau a personalului implicat în lucrări. În paralel, au fost inițiate acțiuni pentru a permite accesul pe DN10, Buzău – Brașov, pentru autovehicule cu o masă totală maximă autorizată de până la 30 de tone.

De asemenea, au fost luate măsuri pentru ca pe rutele alternative recomandate să nu fie impuse alte restricții de circulație care ar putea afecta fluxul și siguranța traficului. În cazul în care există astfel de restricții, acestea vor fi ridicate cât mai curând posibil.

Un exemplu în acest sens este restricția de circulație instituită pentru reabilitarea podului de pe DN1 km 194+400, în zona localității Vlădeni, unde traficul este semaforizat și dirijat pe o singură bandă în ambele sensuri. CNAIR a menționat că lucrările în desfășurare sunt programate să fie finalizate în aproximativ două săptămâni, reluarea lor fiind planificată după ridicarea restricțiilor de pe DN7. Reprezentanții CNAIR îndeamnă participanții la trafic să urmărească semnalizările rutiere din zonă și să utilizeze rutele alternative propuse pentru următoarele trasee: Făgăraș → DN1 → Șercaia → DN73A → Brașov și retur; Făgăraș → DN1 → Șercaia → DN1S → Hoghiz → DN13 → Brașov și retur. Pe durata lucrărilor, CFR a anunțat modificări în circulația trenurilor în această zonă, precum și suplimentarea numărului de garnituri.

”Începand cu data de 08.07.2024, odată cu închiderea temporară a circulatiei rutiere pe Valea Oltului, in compunerea si circulatia trenurilor operate de CFR Calatori vor intervenii modificari. Astfel, calatorii vor avea la dispozitie o capacitate dubla de transport fata de situatia actuala, in principal la trenurile de naveta in relatia Ramnicu Valcea – Lotru – Sibiu si retur (R 2061, R 2064, RE 2012, RE 2014)”, a transmis CFR.

Compania menționează că, în plus, sunt introduse în circulație următoarele trenuri suplimentare: trenul Regio13081 cu plecare din Râmnicu Vâlcea la ora 11:08, din Lotru la ora 12:00 și sosire la Sibiu la ora 14:15. trenul R 13082, pe traseul Sibiu – Lotru: plecare din Sibiu la ora 23:40 și sosire la Lotru la ora 02:01. trenul R 13083 pe traseul Lotru - Sibiu: plecare din Lotru la ora 20:15 și sosire în Sibiu la ora 22:30. Aceste trenuri suplimentare vor efectua opriri în toate stațiile de pe traseu.

”Acest program de circulație va fi definitivat in cursul zilei de luni, 8 iulie, si va asigura continuitatea pentru toata perioada în care circulația rutiera pe tronsonul Râmnicu – Vâlcea – Sibiu este parţial intreruptă datorită lucrărilor pentru construirea Autostrăzii Sibiu – Piteşti”, a mai spus compania.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat vineri că închiderea circulației pe Valea Oltului este o decizie asumată împreună cu colegii săi de la CNAIR. El a subliniat că autostrăzile sunt mult mai importante decât aspectele politice și că acestea nu ar trebui să fie influențate de considerații politice. Grindeanu a adăugat că nouă din zece colegi de-ai săi din politică nu ar fi luat această decizie înainte de alegeri. Ministrul a explicat că ratarea perioadei de lucrări în această vară ar însemna o întârziere considerabilă până în primăvara anului viitor, cu aproximativ opt, nouă sau chiar zece luni, și ar atrage penalități de aproximativ 80 de milioane de lei. În schimb, specialiștii de la Asociația Pro Infrastructură consideră că închiderea DN 7 pe Valea Oltului nu este cea mai bună soluție, contrar afirmațiilor ministrului Transporturilor. Aceștia estimează că perioada de închidere va depăși o lună.

”Ministrul Grindeanu ne-a anunţat azi că închiderea DN7 între Boiţa şi Brezoi este «singura soluţie». Fals. Este soluţia la îndemâna birocratului CNAIR indolent şi a antreprenorului general turc care e doar cu mapa, nu şi cu sapa. Soluţia decentă într-o ţară normală ar fi fost devierea traficului în zona afectată prin mutarea DN7 pe celălalt mal al Oltului cu un pod (temporar) şi folosirea infrastructurii existente. Dar asta presupune gândire, bani, muncă birocratică şi, mai ales, asumare”, au transmis, miercuri seară, reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.

Aceștia consideră că este dificil de crezut că închiderea va dura doar o lună.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1324 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005601 (s)