News Flash:

Au fost finalizate lucrarile la noua aripa a Spitalului Judetean de Urgenta Deva

1 Decembrie 2016
1111 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul Judetean de Urgenta Deva
Lucrarile de constructie la noua aripa a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Deva au fost finalizate, cladirea cu sapte etaje care va gazdui mai multe sectii ale unitatii medicale fiind receptionata marti in prezenta autoritatilor judetene si a corpului de medici ai institutiei. 
Cladirea mai are nevoie sa fie dotata cu echipamente medicale si mobilier, autoritatile judetene afirmand ca activitatea medicilor in noile spatii se va putea desfasura de la jumatatea anului viitor. 
'Proiectul a fost demarat in anul 2009 si ne situeaza printre spitalele moderne din tara. Este un spatiu nou, modern, care indeplineste toate normativele impuse de normele europene. Punerea in functiune se va face dupa ce sectiile vor fi dotate cu aparatura si mobilier de catre Consiliul Judetean Hunedoara. In principal, in cladirea noua se muta sectiile chirurgicale, terapia intensiva si blocul operator, oftalmologia, ORL, blocul de nasteri si salile de cezariene, chirurgia generala', a declarat directorul medical al SJU Deva, dr. Ioan Demeter. 
La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Laurentiu Nistor, a afirmat ca in perioada urmatoare constructorii vor incepe pregatirile pentru modernizarea pavilionului principal al spitalului, lucrarile avand ca termen de finalizare anul 2018. 
'Daca vom termina si partea din fata (pavilionul principal, n.r.) vom putea spune ca avem un spital modernizat ca in Europa de Vest', a apreciat Nistor. 
Consiliul Judetean (CJ) Hunedoara va cuprinde in proiectul de buget pe anul 2017 suma necesara echiparii cladirii noi a Spitalului judetean, a spus vicepresedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora. 
"Dotarile vor fi de ultima generatie si estimam ca vor fi finalizate in cel mult sase luni. Finalul lunii mai 2017 ne va gasi cu o cladire complet modernizata', a estimat Bobora. 
Proiectul de modernizare si extindere a SJU Deva are o valoare de 100 milioane lei, suma fiind asigurata din fonduri accesate in anul 2009 de la Ministerul Sanatatii. Lucrarile de constructie la noul spatiu au inceput in anul 2011. 
Spitalul Judetean din Deva are 778 de paturi, dintre care pentru 617 paturi exista relatii contractuale cu Casa de Asigurari de Sanatate. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004706 (s)