News Flash:

Astazi incepe Festivalul Filmului Francez, la Timisoara

6 Noiembrie 2013
1258 Vizualizari | 0 Comentarii

Cea de-a XVII-a editie a Festivalului Filmului Francez începe, miercuri, la Timisoara, fiind consacrata tinerilor cineasti francezi.

'Aceasta editie va fi consacrata promovarii si difuzarii tinerilor realizatori francezi prin intermediul unei competitii a filmelor lor de debut, opere care nu patrund usor în circuitul de exploatare traditional si pentru care festivalurile reprezinta o importanta oportunitate de expunere atat în Franta cat si în strainatate', spune Delia Craciun, PR al Institutului Francez Timisoara.

Sectiunea filmelor în competitie va fi completata si de alte sectiuni necompetitive.

Pentru prima data va fi organizat în cadrul festivalului si un vot al publicului, în parteneriat cu TV5 Monde, iar filmul castigator va primi din partea TV5 Monde sprijin financiar pentru difuzarea în cinematografele din Romania. Toate peliculele sunt subtitrate în limba romana.

Festivalul se desfasoara de obicei toamna, o perioada foarte favorabila pentru organizarea evenimentelor de amploare datorita reluarii activitatilor culturale si a celei mai crescute disponibilitati a publicului. In acest an, festivalul se va desfasura în mai multe orase - la Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi, Sibiu si Oradea.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005653 (s)