News Flash:

Universitatea de Vest Timisoara este Centru regional de formare profesionala a functionarilor publici

4 Noiembrie 2013
1309 Vizualizari | 0 Comentarii

Universitatea de Vest Timisoara (UVT) a devenit Centru regional de formare profesionala a functionarilor publici, dupa ce, luni, a fost semnat un parteneriat între institutia academica si Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP).

'Este esential sa constientizam ca nu este suficienta pregatirea facuta la începutul unei cariere, dupa care sa urmeze doar perfectionarea la locul de munca prin experienta zilnica. Permanent trebuie sa avem în vedere cursuri de perfectionare, pentru a fi la curent cu schimbarile din fiecare domeniu', a declarat prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT.

El a subliniat faptul ca pregatirea este foarte importanta, indiferent de momentul si nivelul profesional în care ne aflam, iar acest protocol demonstreaza interesul UVT pentru implicarea activa în societate, în relatia cu mediul economic si social, cu administratia publica.

In cadrul parteneriatului, UVT pune la dispozitie atat baza materiala, cat si personal de specialitate pentru pregatirea unor specialisti performanti în domeniul administratiei publice, pornind de la realitatea ca este insuficienta doar pregatirea de la începutul carierei.

In Romania sunt circa 125 de mii de functionari publici, iar legislatia în schimbare, noile prevederi aparute la nivel national si european, metodele de lucru care tind spre modernizare impun o continua perfectionare a specialistilor în domeniu, pentru eficientizarea activitatii lor si pentru evitarea unor greseli în activitate.

La nivel local, Agentia Nationala a Functionarilor Publici este reprezentata de Centrul Regional de Formare Continua pentru Administratia Publica Locala Timisoara, a carui activitate a debutat în 2003.

In acest deceniu, aici s-au organizat 1.500 de programe de perfectionare si formare, pe unde au trecut peste 20 de mii de participanti si 300 de lectori/formatori din mediul universitar, din ministere, autoritati centrale si locale, precum si specialisti din Europa.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1344 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005224 (s)