News Flash:

Primăria Dumbrăviţa dă în judecată autorităţile pentru deciziea de carantinare a localităţii

18 Februarie 2021
756 Vizualizari | 1 Comentarii
Horia Bugarin

Dumbrăvița merge în instanță pentru ultima decizie de carantină, emisă de autoritățile județene și cele naționale. Bugarin spune că, de-a lungul timpului, s-au luat măsuri în permanență pentru a nu crește rata în localitate, care s-au dovedit ineficiente, iar decizia autorităților „s-a luat diferențiat față de alte localități".

Horia Bugarin explică că a mobilizat de fiecare dată autoritățile locale pentru a ține sub control situația ratei din localitate și explică că 90% din populația Dumbrăviței se deplasează în Timișoara la muncă, la fel și peste 1.000 de elevi care merg la școală în oraș, deci mobilitatea este mare. Primarul Dumbrăviței spune că a înaintat un memoriu Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cât și pentru cel județean, prin care a explicat ineficiența măsurilor și nedreptățile care se aduc comunei. El susține că rata se calculează pentru un număr mai mic de locuitori decât cel real.

„Măsurile de carantinare nu sunt eficiente, practic rata rămâne constantă la mia de locuitori. E o rată mare, dar nu necesită și nu justifică măsura de carantinare. Noi, ca localitate, am luat măsurile necesare și am vorbit cu reprezentanții hipermarketurilor ș i-am rugat să restrângă numărul de clienți, poliția locală a făcut anunțuri pentru toate unitățile alimentare să respecte măsurile. Unde nu se respectau măsurile, s-au respectat măsurile coercitive și s-au dat amnezi.

La proxima intrare în carantină, am făcut un memoriu înainat CJSU și CNSU, în care am explicat de ce măsura de carantinare este ineficientă, rata de infectare calculându-se pe un număr de locuitori mai mic decât cel real. Rata de infectare nu scade cu măsurile de carantinare și mai mult decât atât, că măsurile de carantinare s-au luat diferențiat diferit față de alte localități. Astăzi (n.r – 17 februarie) am înaintat acțiunea în instanță prin care am cerut anularea măsurilor pentru Dumbrăvița. Vom face toate eforturile pentru a limita această pandemie. Intrarea în carantină a Dumbrăviței afectează activitatea locuitorilor și periclitează activitatea școlară”, a declarat Horia Bugarin.

Rata a trecut de 7 la mia de locuitori în Giroc și Moșnița Nouă în raportarea din 17 februarie a Prefecturii Timiș. Moșnița Nouă a avut rata mai ridicată înainte ca rata să crească în Nițchidorf și Șandra. În localitatea Parța a fost cea mai mare rată de infectare din județ în urmă cu două săptămâni, zile consecutive, însă autoritățile nu au decis să aplice carantina pentru localitate.

La Dumbrăvița, rata de infectare se afla miercuri, 17 februarie, la 7,69 la mia de locuitori.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Boychova Ignatova  | #51128
Ofertă de împrumut foarte fiabilă. Contact: (Cetelem.customer@aol.com) Număr Whatsapps (+33 754 439 021). Domnule, doamnă, companie sau persoană fizică, căutați finanțare pentru relansarea activităților dvs. fie pentru finalizarea unui proiect, fie din orice alt motiv, atunci orice este posibil la noi. Acordăm împrumuturi personale cuprinse între 5.000 EUR și 8.000.000 EUR, cu o rată nominală a dobânzii de 03%, indiferent de suma solicitată. Așadar, profitați de finanțarea noastră rapidă și fiabilă, nu rambursați nimic în primele 3 luni. Pentru a iniția un proces de împrumut, vă rugăm să specificați în cererea dvs. de împrumut suma exactă și perioada de rambursare pe care ați dori-o. Un credit vă angajează și trebuie rambursat. Verificați capacitatea de rambursare înainte de a vă angaja. Contact pentru solicitări de împrumut personal e-mail: Cetelem.customer@aol.com / Număr Whatsapps (+33 754 439 021)
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1209 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006699 (s)