News Flash:

ANUNT SOC despre Viorel Lis. Chiar de ziua lui...

9 Aprilie 2017
1644 Vizualizari | 0 Comentarii
viorel lis
Tinerii il stiu de la emisiunile de divertisment, insa putini cunosc faptul ca Viorel Lis este un revolutionar cu patalama si a pus umarul la caderea regimului comunist.


In schimbul contributiei sale la Revolutia Romana din 1989, Viorel Lis a fost recompensat cu o pensie de 1.700 lei pe luna. Suma este considerata insa prea mica de fostul edil al Capitalei din perioada 1998-2000, in conditiile in care Alexandru Arsinel incaseaza 4.000 de lei. Diferenta de bani vine din faptul ca lui Lis i-a fost respinsa cererea de incadrare a statului sau in cel de „luptator cu merite deosebite”. Lista a fost alcatuita de catre o comisie parlamentara care a analizat dosarele venite chiar de la cei care au solicitat acest lucru. Dosarul lui Lis a fost, insa, respins, iar acest lucru nu i-a picat bine fostului primar. A facut constestatie, insa aceasta nu i-a mai fost admisa.  

Asa ca Viorel Lis a dat in judecata Guvernul Romaniei, mai precis Secretariatul de Stat pentru Recunoasterea Luptatorilor Impotriva Regimului Comunist Instaurat in Romania in Perioada 1945-1989 si Comisia Parlamentara a Revolutionarilor din Decembrie 1989, informeaza Stirile Kanal D. In urma cu doua saptamani, judecatorii i-au admis in parte cererea. Magistratii au decis nu sa oblige Comisia sa-i acorde statutul pe care acesta il solicita, ci sa-i solutioneze contestatia. Decizia nu este definitiva, insa Statul Roman nu a facut apel pana acum. Este o mare victorie pentru Lis, care acum are in spate o hotarare judecatoreasca.

tinerii divertisment viorel lis fostul edil capitalei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006379 (s)