News Flash:

Un nou protest determinat de nemulțumirile salariale

Angajații Agenției pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii au ieșit în stradă, marți, la Timișoara

16 Ianuarie 2024
114 Vizualizari | 0 Comentarii


Marți, la Timișoara, angajații Agenției pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii au ieșit în stradă. Motivul nemulțumirii lor este reprezentat de discrepanțele salariale existente între instituțiile subordonate Ministerului Economiei. Protestatarii atrag atenția asupra absenței echității și coerenței salariale în cadrul aceleiași structuri administrative.

„Motivul principal al preocupărilor noastre este faptul că angajații aflați în subordinea directă a Ministerului Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului îndeplinesc aceleași atribuții și responsabilități ca cei angajați în unitățile subordonate aceluiași minister. Acest aspect ridică o nedreptate salarială evidentă și injustă între aceste categorii de angajați”, au declarat reprezentanții AIMM Timișoara.


Cer aducerea salariilor la nivelul celor din aparatul central al ministerului, acordarea unui spor pentru confidențialitatea muncii, a unui spor pentru complexitatea muncii și includerea în calculul indemnizației pentru concediul de odihnă a normei de hrană și a sporului pentru condițiile de muncă.


„Prin această discrepanță salarială, nu numai că se subestimează munca și competențele angajaților, dar se pun sub semnul întrebării și principiile de echitate și corectitudine. Este important să subliniem că stereotipul conform căruia bugetarii nu muncesc și primesc salariu degeaba nu reflectă realitatea întregului sector public. În orice sistem există variații semnificative în privința angajamentului și performanței individuale, indiferent dacă vorbim despre sectorul public sau privat. Este injust să generalizăm și să presupunem că toți bugetarii nu își justifică salariul sau că nu depun eforturi semnificative în îndeplinirea sarcinilor lor”, mai precizează angajații AIMM Timișoara.


Astfel, aceștia solicită Ministerului Economiei să întreprindă măsuri concrete pentru a uniformiza nivelul salariilor în instituțiile subordonate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004655 (s)