News Flash:

Ancheta la firma din Timis la care au lucrat muncitorii morti in accidentul din Neamt

6 Aprilie 2018
973 Vizualizari | 0 Comentarii
neamt

Victimele accidentului petrecut în judeţul Neamţ au lucrat fără forme legale ca zilieri, la plantarea de puieţi într-o pădure din zona localităţii arădene Petriş, unde inspectorii de muncă au găsit, joi, alte persoane care lucrau ilegal, astfel că se face o anchetă la firma care îi plătea, din judeţul Alba.

Şefa Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Arad, Ecaterina Isac, a declarat corespondentului News.ro că o echipă de control s-a deplasat în localitatea Petriş, unde au muncit ca zilieri victimele accidentului din Neamţ.

”În urma primelor cercetări, s-a constatta că în jur de 23 de persoane lucrau fără forme legale la o firmă de exploatări forestiere şi lucrări agricole. Muncitorii plantau puieți pentru o societate care deține o suprafață de pădure în zona Petriș, cu sediul în județul Timiș”, a declarat sursa citată.

Inspectorii de muncă arădeni colaborează la acest caz cu cei din judeţul Alba, unde se află sediul firmei pentru care lucrau ilegal persoanele, dar şi cu inspectorii din Neamţ.

Accidentul s-a produs miercuri noapte, în jurul orei 01.00, după ce autoutilitara în care se aflau cei zece oameni şi care circula pe DN 15, pe Podul de la Vaduri, de la Alba Iulia spre comuna Săvineşti, judeţul Neamţ, a căzut de pe pod în canalul de aducţiune. Primele cercetări arată că şoferul, un bărbat de 25 de ani, din Săvineşti, a pierdut controlul volanului în localitatea Vaduri, înainte de podul care traversează canalul râului Bistriţa, iar maşina a pătruns pe sensul opus, a părăsit partea carosabilă şi a căzut în albia râului.

În urma accidentului, autoutilitara s-a scufundat, fiind scoasă de către echipajele ISU Neamţ, după activarea planului rosu de intervenţie.

După scoaterea autoutilitarei din apă, au fost identificate în interior şapte persoane decedate – bărbaţi cu vârste cuprinse între 17 şi 45 de ani, din Săvineşti, Podoleni, Făurei, Bârgăoani şi Deleni, judeţul Iaşi, ulterior fiind găsite şi celelate două persoane, decedate.

Un singur tânăr dintre cele zece persoane aflate în autoutilitară a reuşit să se salveze, acesta fiind pasager pe locul dreapta-faţă. A fost preluat ulterior de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranian acut şi contuzie toraco-abdominală, rămânând internat la Secţia Chirurgie. sursa: ziuadevest.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007176 (s)