News Flash:

TRAGEDIE! Noua persoane au murit, dupa ce microbuzul in care se aflau a cazut in raul Bistrita, in judetul Neamt / Cauza accidentului

5 Aprilie 2018
1121 Vizualizari | 0 Comentarii
microbuz

Nouă persoane au murit în judeţul Neamţ, după ce microbuzul în care se aflau a căzut în canalul de fugă al râului Bistriţa.

UPDATE

Bilant final: 9 morti si un ranit in urma accidentului din judetul Neamt

10 persoane se aflau in total in duba care a plonjat, in noaptea de miercuri spre joi, in raul Bistrita, in zona localitatii Viisoara din judetul Neamt, bilantul final indicand noua morti si un ranit, aflat la spital, potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

 

Cel putin sapte persoane au murit in judetul Neamt, dupa ce microbuzul in care se aflau a cazut in canalul de fuga al raului Bistrita.
Potrivit IGSU, un microbuz cu zece persoane a cazut in canalul de fuga al raului Bistrita, in noaptea de miercuri spre joi, in comuna Viisoara (DN15), din judetul Neamt.

O persoana a reusit sa iasa din apa, era in stare de constienta si a fost transportata la spital.

Pana la aceasta ora, din cele 9 persoane care se mai aflau in microbuz, au fost extrase doar 7, insa in ciuda eforturilor depuse de echipajele de interventie si a manevrelor de resuscitare, toate au fost declarate decedate. Doua persoane sunt in continuare cautate.


"Doua victime sunt in continuare cautate. Se continua cautarile cu scafandri si barci pneumatice. Acolo, apa are o adancime de 7 metri. O singura persoana a reusit sa se autoevacueze, pasagerul din dreapta-fata", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al ISU Neamt, Adrian Rotaru.

Potrivit acestuia, microbuzul nu era destinat transportului de persoane, el dispunand de niste banci improvizate. Microbuzul transporta muncitori forestieri din Ardeal catre localitatea Savinesti.

La locul accidentului au fost mobilizate o autospeciala de stingere, o descarcerare, doua echipaje de prim ajutor SMURD, o autospeciala pentru victime multiple, o barca de salvare si doua echipaje medicale SAJ. De asemenea, a fost dislocat un echipaj de scafandri de la ISU Bacau.

Cauza accidentului din judetul Neamt: Explozia unui pneu

Dupa primele cercetari, politistii nemteni afirma ca o posibila cauza a producerii accidentului in care sapte persoane au murit, iar alte doua sunt cautate, dupa ce microbuzul in care erau a cazut in raul Bistrita, ar fi explozia unui pneu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Neamt au declarat, joi, ca una dintre cauze ar putea fi explozia unui pneu al microbuzului implicat in tragicul accident care a avut loc in localitatea Viisoara, din comuna Alexandru cel Bun.

"Din primele cercetari efectuate la fata locului reiese ca o explozie a unui pneu sau alte probleme tehnice au dus la producerea accidentului rutier. Vehiculul era condus de catre un tanar in varsta de 25 de ani, din localitatea nemteana Savinesti. Deocamdata nu se cunosc alte detalii, urmeaza a fi stabilite in urma efectuarii necropsiei", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al IPJ Neamt, Elena Bulgarea.

Potrivit acesteia, autoutilitara privata transporta muncitori forestieri din zona Ardealului in judetul Neamt, lucratorii revenind acasa de Sarbatorile Pascale.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004657 (s)