News Flash:

Ancheta interna la Politia Hunedoara, dupa ce un angajat a sunat la 112 sa ceara sprijinul colegilor

9 Mai 2017
1007 Vizualizari | 0 Comentarii
politia1 1
Inspectoratul de Politie Hunedoara a dispus o ancheta interna dupa ce un politist, care era singur la serviciu, a sunat la 112 pentru a cere sprijin, el fiind pus in situatia de a rezolva trei cazuri, dintre care doua erau solicitari venite prin Serviciul Unic de Urgenta.
Un politist de la Ordine Publica din Lupeni, judetul Hunedoara era, sambata, singur la serviciu si a sunat la numarul unic de urgenta 112, pentru ca era depasit de situatie, fiind pus sa intervina la trei cazuri in acelasi timp. IPJ Hunedoara a dispus o ancheta interna, pentru a vedea cine a gresit in acest caz.
„Am sunat la 112 pentru ca am fost depasit de situatie (...). Am primit trei apeluri, consecutive, la interval de circa doua minute unul de celalalt. Unul pe linie directa si doua apeluri venite prin 112. Eu eram singur si mentionez ca nu am permis de conducere desi am masina la dispozitie pentru cele 8 ore de program. Dar nu am permis. Pentru prima interventie am cerut – conform protocoalelor – sprijin de la colegii de la Politia Locala. Apoi am ramas blocat la o spargere de gradinita unde trebuia sa asigur perimetrul, sa conserv probele, pana veneau colegii mei de la Judiciar”, a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX, Iustinian Ivanciuc, politistul care a sunat la 112 pentru a cere sprijinul colegilor sai.
Pentru ca nu soseau politistii de la Judiciar si mai exista un apel la 112 in asteptare, potrivit caruia se reclama un scandal si un furt de telefon, omul legii spune ca si-a sunat seful direct, care i-ar fi spus sa plece de la Gradinita si sa o las pe directorare sa pazeasca locul infractional.
Ivanciuc a refuzat, insa, sa paraseasca gradinita pana au ajuns politistii de la Judiciar si a anuntat si IPJ Hunedoara de situatia cu care se confrunta, pentru a fi coordonat.
„Am sunat la Deva, la Inspectorat (IPJ – n.r.) ca nu mai stiam ce sa fac. L-am sunat pe domnul ofiter de serviciu de la IPJ Hunedoara, domnul Dinu. Pentru ca dupa alte multe minute, situatia nu s-a schimbat am sunat direct la 112 sa spun ca la al doilea apel primit prin 112 niciun echipaj al Politiei Lupeni nu se poate prezenta, fiindca nu are cine. Eu eram blocat in cazul de la gradinita. Doamna de acolo mi-a spus ca nu e o urgenta si sa–mi sun sefii”, a mai precizat Ivanciuc.
Politistul a ajuns in cele din urma, dupa mai mult de 90 de minute la al doilea apel venit prin 112.
In acest caz, IPJ Hunedoara a dispus o ancheta interna.
„Cu privire la modul de interventie si respectarea procedurilor in vigoare in cazul mentionat, conducerea IPJ Hunedoara a dispus verificari interne, in functie de cele constatate, urmand a fi luate masuri corespunzatoare. De asemenea, subliniem faptul ca stabilirea numarului de echipaje de interventie in teren este un proces dinamic, ce se raporteaza la necesitatile concrete ale comunitatii si la evolutia fenomenului infractional. Situatii de genul celei prezentate mai sus sunt solutionate punctual, prin dispunerea, de catre comanda unitatii, a unor masuri de suplimentare a echipajelor de interventie, in functie de situatia operativa”, a declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX, Bogdan Nitu purtator de cuvant al IPJ Hunedoara.
IPJ Hunedoara sustine totodata ca a fost suplimentat numarul de politisti, aspect negat insa de politistul de la Ordine Publica.
Tot IPJ Hunedoara arata ca politistul de la Ordine Publica a fost ajutat de un coleg de la Politia Locala, insa Ivanciuc sustine ca pocedural, politistii locali nu pot interveni in locul sau.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1118 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004765 (s)