News Flash:

Ancheta in cazul mortii lui Ioan Gyuri Pascu

29 Septembrie 2016
1042 Vizualizari | 0 Comentarii
gyuri pascu3
O echipa formata din oameni de la Corpul de control al Ministerului Sanatatii si de la Departamentul pentru Situatii de Urgenta a mers, miercuri, la Serviciul de Ambulanta, pentru a analiza modul in care a fost gestionat cazul actorului Ioan Gyuri-Pascu.

UPDATE 22:10 - Echipa de control a analizat modul in care a fost repartizat acest caz, a analizat fisa de urgenta prespitaliceasca si a discutat cu medicul care a fost la consultatie, pentru a avea o imagine clara asupra modului in care s-a intervenit.

In urma acestui control va fi intocmit un raport care va ajunge la ministrul SanatatiiVlad Voiculescu si la seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta Raed Arafat. Insa, Ministerul Sanatatii precizeaza ca "informatiile de pana acum denota o posibila abordare terapeutica superficiala".

"Urmare a acestui lucru si dupa analizarea tuturor documentelor si procedurilor, Ministerul Sanatatii va sesiza Colegiul Medicilor din Romania, care are atributii in a se pronunta asupra unor potentiale culpe medicale", se arata in comunicatul transmis de MS.

Controlul Ministerului a venit dupa ce in presa au aparut informatii potrivit carora, cu doar doua ore inainte ca Ioan Gyuri Pascu sa moara, la locuinta sa a venit o ambulanta, insa artistul a fost diagnosticat cu atac de panica si i s-a administrat Diazepam.

Sefa servciului de Ambulanta, Alice Grasu, a mentionat ca inca de luni a fost demarata o ancheta pentru a afla daca primul medic care a mers la Gyuri Pascu a facut ceea ce trebuia si daca a respectat protocolul.

Alice Grasu a declarat, miercuri, ca medicul care i-a pus artistului primul diagnostic in noaptea fatala - atac de panica - va scrie o nota explicativa abia in aceasta seara, cand va reveni la munca, acesta fiind motivul pentru care ancheta nu a fost finalizata.

Ea a precizat ca artistului nu i s-a facut EKG pentru ca simptomatologia nu o cerea, dar ca asteapta sa vada explicatiile medicului pentru a afla de ce analiza nu a fost realizata.

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti (CMMB) a informat ca s-a autosesizat in cazul mortii lui Ioan Gyuri Pascu.

Cu doar doua ore inainte ca Ioan Gyuri Pascu sa moara, artistul a fost diagnosticat cu atac de panica si i s-a administrat Diazepam. Dupa alte doua ore, a urmat un nou apel la 112. Gyuri Pascu intrase in stop cardiorespirator, iar medicii nu au mai putut sa ii salveze viata.

Ioan Gyuri Pascu a muri luni dimineata, in urma unui infarct.

Informatiile despre ceea ce s-a intamplat in noaptea respectiva au fost oferite pe surse pentru Gazeta Sporturilor, dar apoi au fost confirmate chiar de Alice Grasu, managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov. 

medicul consultatie vlad voiculescu raed arafat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1097 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005124 (s)