News Flash:

Incident neplăcut duminică seara, la teatru

Anchetă demarată de ITM la Teatrul German de Stat după ce o actriță și doi mașiniști au fost răniți de un decor

5 Februarie 2024
108 Vizualizari | 0 Comentarii

Inspectorii de muncă au inițiat o anchetă la Teatrul German de Stat, în urma incidentului în care o actriță și doi mașiniști au fost răniți de un decor în timpul spectacolului de duminică seară.

Evenimentul nefericit a avut loc în timpul reprezentației spectacolului „Livada de vișini” desfășurat în sala Teatrului German de Stat din Timișoara. Un decor a căzut, lovind actrița Olga Torok și alți doi mașiniști. Din fericire, singura care a necesitat îngrijiri medicale la spital a fost actrița.

Directorul teatrului, contactat de expressdebanat.ro, a explicat că a fost vorba despre un accident. Unul dintre mașiniști s-a împiedicat, iar căderea sa a antrenat un element de decor care a căzut peste el și actrița care interpreta un rol. Spectacolul a fost imediat întrerupt, iar serviciul de urgență 112 a fost chemat.


„Nu este o întâmplare care are ca explicație insuficiențe de ordin tehnic. Reglementările privind siguranța și securitatea în muncă au fost respectate. Unul din cei doi mașiniști care transportau panoul s-a împiedicat. Acesta a fost mutat conform indicațiilor, dar colegul nostru s-a împiedicat. (…) Actrița a fost singura, dintre cei trei colegi, care a fost transportată la spital, iar după investigațiile care i s-au făcut la Urgențe a fost lăsată să plece acasă. Cei doi mașiniști sunt astăzi în activitate. Actrița nu avea astăzi programate spectacole sau repetiții”, a afirmat pentru Ziarul expressdebanat.ro Lucian Vărșăndan, directorul Teatrului German din Timișoara.


Teatrul German de Stat a raportat incidentul la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, care a inițiat o anchetă.

Echipa teatrului a informat că spectatoriile prezenți în seara incidentului au posibilitatea să solicite restituirea costului biletelor sau să aleagă să asiste la un alt spectacol al teatrului până la finalul lunii martie 2024. Cei interesați pot contacta casieria la numărul de telefon 0256.435.743 sau prin e-mail la adresele: secretariat•dstt.ro, tickets•dstt.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005371 (s)