News Flash:

ANAF a inceput procedurile de confiscare a imobilelor si terenurilor Grivco si Antena

29 August 2014
919 Vizualizari | 0 Comentarii
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a inceput procedurile de confiscare a terenurilor si cladirilor Grivco si Antena, si raporteaza periodic catre DNA stadiul procesului de trecere in proprietatea statului a imobilelor indicate in decizia Curtii de Apel Bucuresti.
"Noi, prin cele doua unitati teritoriale de administrare, Administratia Sectorului 1 si Administratia judetului Ilfov, am demarat procedurile de executare si ducerea la indeplinire a dispozitiei deciziei Curtii de Apel. Ducem la indeplinire aceasta sarcina raportand periodic inclusiv DNA, care a instituit mare parte din masurile asiguratorii, privind stadiul ducerii la indeplinere a acestor masuri", a declarat pentru MEDIAFAX presedintele ANAF, Gelu Stefan Diaconu.
El a desemnat la nivelul central al ANAF un director general adjunct care coordoneaza aceast proces, avand si sustinerea de specialitate a Ministerului Finantelor Publice, intrucat la masurile de confiscare si trecere in proprietatea statului procedurile tin de minister.
"Unitatea care este desemnata sa execute nu face altceva decat sa solicite inscrierea la cartea funciara in baza titlului executoriu, adica decizia instantei de judecata. Inregistrarea bunurilor respective ca fiind proprietatea Ministerului Finantelor Publice. Pocedurile sunt in derulare, nu stiu cu precizie cat dureaza", a adaugat Diaconu.
Seful Fiscului a aratat ca este un caz relativ simplu pentru ANAF, intrucat procurorii au identificat si introdus in mod foarte clar bunurile care urmeaza a fi executate.
"Aici nu-si permite nimeni sa nu duca la indeplinire (...) Dupa parerea mea, ce este acolo este o masura de confiscare extinsa si confiscare in sine, care e generata de infractiuni, nu este legata de prejudiciu in minuta deciziei. Le consideram noi ca sunt consecinta infractiunii, dar, separat de asta, avem un prejudiciu de 60 de milioane euro, dar pe masuri asiguratorii vechi si pe alea viitoare. Decizia spune ca le vom indentifica", a mai spus Diaconu.
Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, in 8 august, in dosarul ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, si pe Sorin Pantis, fost ministru, la sapte ani de inchisoare. Mediafax.ro

diaconu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0855 (s) | 22 queries | Mysql time :0.029558 (s)