News Flash:

Amnistierea pensionarilor si a mamelor nu a mai fost votata

26 August 2014
968 Vizualizari | 0 Comentarii
Sesiunea extraordinara a Senatului a fost suspendata, luni, din lipsa de cvorum dupa ce o parte a parlamentarilor PNL si PDL au decis sa paraseasca lucrarile, astfel ca proiectele Guvernului privind amnistierea fiscala a pensionarilor si a mamelor nu au mai putut fi votate.
Dupa votul pentru proiectul de reducere a CAS, o parte a senatorilor ACL au parasit sala de plen a Senatului.
”(Am parasit sala) dintr-un motiv foarte simplu, cand am incercat sa luam cuvantul ni s-a refuzat, desi e impotriva Regulamentului. Au vrut oamenii sa spuna de ce au votat, sa-si motiveze votul si li s-a refuzat, desi Regulamentul permite acest lucru. Nu se poate sa pui pumnul in gura unor parlamentari intr-o sesiune parlamentara convocata in plen (...) A fost o revolta spontana a oamenilor cand au vazut o incalcare de Regulament flagranta pe care o face presedintele de sedinta”, a explicat vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu gestul senatorilor ACL.
Senatorii au votat proiectul Guvernului pentru transpunerea directivelor europene in Legea energiei electrice si a gazelor naturale si in Legea petrolului, care, in urma retragerii din plen a senatorilor ACL, nu a intrunit numarul minim necesar pentru adoptare.
Legea a fost votata cu 84 de voturi ”pentru”, fiind necesare 86 de voturi pentru adoptare.
Actul normativ urmeaza sa intre in dezbaterea Camerei Deputatilor, in calitate de for decizional.
Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a comentat gestul colegilor din opozitie, care au parasit lucrarile plenului.
”Vreau sa spun foarte clar, cei care au lipsit de la votul pe acest proiet de modificare a legii energiei au lipsit nejustificat si vor fi in masura sa produca un grav prejudiciu Romaniei (...) Faptul ca Senatul astazi, in ultima instanta, era in masura sa adopte aceasta propunere, integrala, lipsa de la vot va genera, pe zi de intarziere, peste 30.000 de euro, daune impuse de Comisia Europeana, impotriva Romaniei”, a spus Corlatean.
Presedintele de sedinta, Ioan Chelaru, a anuntat, dupa citirea catalogului, ca in sala sunt prezenti 84 din cei 86 de senatori, numar insuficient pentru asigurarea covrumului, astfel ca declara inchisa sesiunea extraordinara.
Pe ordinea de zi a acestei sesiuni extraordinare se mai aflau proiectele privind amnistierea pensionarilor si a mamelor care au primit sume necuvenite din vina functionarilor. Mediafax.ro

impotriva regulamentului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 22 queries | Mysql time :0.029320 (s)