Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 11 ore
 44    0

Hindusii sarbatoresc astazi noul an

Sute de milioane de hinduşi din întreaga lume au început duminică sărbătoarea Diawli, care marchează începutul noului an în calendarul hindus, relatează EFE. Timp de mai multe zile, rudele şi prietenii îşi fac diferite cadouri, în special dulciuri, iar zgomotul petardelor este continuu.


Sărbătoarea care marchează triumful zeului Ram în lupta cu diavolul Ravana umple străzile de muzică, lumină şi jocuri de artificii întrucât tradiţia spune că Ram, victorios, a revenit în regatul său, după 14 ani de exil, pe un drum iluminat cu făclii.


Dawli este 'victoria binelui asupra răului, a luminii asupra întunericului şi a cunoaşterii asupra ignoranţei', a afirmat premierul indian, Manmohan Singh, într-un comunicat de presă difuzat cu această ocazie. El a făcut, totodată, un apel la 'întărirea fraternităţii din societate'.


Materialele pirotehnice folosite nu sunt totdeauna de calitate în Asia, ceea ce explică atenţia deosebită a autorităţilor indiene pentru evitarea unor incidente nedorite, adaugă EFE.

Citeste si...

31 Octombrie 2013
 1493    0
31 Octombrie 2013
 1352    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu