Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 13 ore
 41    0

A nins si in Masivul Parang. Zapada masoara cinci centimetri

Stratul de zapada în Masivul Parang masura miercuri dimineata peste cinci centimetri la altitudini mai mari de 1.500 de metri, turistii fiind sfatuiti sa ramana la cabane deoarece conditiile pentru deplasarile pe trasee montane sunt improprii.

'A început sa ninga de la miezul noptii de marti spre miercuri, de la cota 1.200 în sus. La altitudini mai mari de 1.500 de metri ninsoarea s-a prins, iar acum stratul de zapada depaseste cinci centimetri', a declarat pentru AGERPRES seful Salvamont Petrosani, Dumitru Barlida.

Salvamontistii le recomanda turistilor sa evite deplasarile pe traseele de montane, deoarece în Masivul Parang este ceata, vizibilitate extrem de redusa si foarte frig. Orice intentie de a pleca pe munte este bine sa fie anuntata la refugiul Salvamont din Parang, unde a fost instituit serviciu de permanenta.

'Ii rugam pe turisti sa se îmbrace gros, de iarna, deoarece frigul s-a instalat în aceste zile în zona de munte', a recomandat seful Salvamont Petrosani.

In statiunea Parang se poate ajunge în prezent doar cu telescaunul, care circula din Petrosani între orele 9,00 si 15,30, sau cu masinile cu tractiune integrala.

Citeste si...

1 Octombrie 2013
 1960    0
1 Octombrie 2013
 1736    1
30 Septembrie 2013
 1575    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu