Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

17 Mai 2024
 62    0

Violonistul Florin Iliescu va cânta vineri, 16 februarie, la vioara Gioffredo Cappa, la Sala Capitol

Violonistul Florin Iliescu, solist al Filarmonicii Banatul Timișoara în acest sezon, va concerta vineri, 16 februarie, la Sala Capitol, începând cu ora 19:00.

Florin Iliescu va interpreta Concertul pentru vioară și orchestră nr. 1 în fa diez minor, op. 14 de H. Wieniawski, folosind o vioară Gioffredo Cappa, împrumutată de la Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Frankfurt.

Născut în 1984 la București într-o familie de muzicieni, Florin Iliescu a început studiul viorii la vârsta de cinci ani. A fost influențat de violoniști precum Christiane Edinger, Zakhar Bron, Leonidas Kavakos și Ștefan Gheorghiu. În timpul studiilor la Universitatea de Muzică din Lübeck, Iliescu a debutat ca solist cu Filarmonica din Lübeck, la vârsta de 19 ani. Din 2018, este prim-concertmaestru al Orchestrei Simfonice Radio din Frankfurt. În 2019, a concertat alături de violonistul de renume internațional Gil Shaham la Alte Oper Frankfurt.

Înainte de concertul lui Florin Iliescu, Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timișoara, sub conducerea maestrului Radu Paponiu, va interpreta Concertul românesc de G. LIGETI. În final, publicul va asculta Simfonia nr. 7 în la major, op. 92 de L. Van Beethoven.

Radu Paponiu și-a început studiile muzicale la vioară la vârsta de șapte ani și a urmat cursuri particulare cu Carmen Runceanu și Ștefan Gheorghiu. Ulterior, a obținut două diplome în interpretare (vioară) sub îndrumarea lui Robert Lipsett la Conservatorul Colburn din Los Angeles. Paponiu este director artistic și muzical al Orchestrei Simfonice de Sud-Vest Florida, dirijor asociat al Filarmonicii din Napoli și director muzical al Orchestrei de tineret a Filarmonicii din Napoli.

Biletele pentru eveniment sunt disponibile pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, la casieria instituției și pe myticket.ro.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu