Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 65    0

Euroins România a rămas fără autorizația de funcționare

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizația de funcționare a societății Euroins România, deoarece a constatat că aceasta se află în stare de insolvență. ASF a cerut începerea procedurii de faliment și a numit Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) ca administrator interimar al societății, cu sarcina de a asigura administrarea și conducerea activității asigurătorului și de a adopta măsurile necesare pentru conservarea patrimoniului. Conducerea societății este suspendată, iar mandatul FGA se va încheia odată cu numirea lichidatorului judiciar.

În data de 30 iunie 2022 și 30 septembrie 2022, Euroins România nu a avut fonduri eligibile pentru a acoperi cerința de capital de solvabilitate (SCR) și cerința minimă de capital (MCR), care necesită fonduri în valoare de 2,19 miliarde lei și, respectiv, 1,75 miliarde lei pentru a fi restabilite. Consiliul ASF a luat decizia de retragere a autorizației de funcționare a Euroins România întrucât situația companiei nu permite aplicarea unei proceduri de rezoluție.

Această decizie a fost luată după o analiză amplă a situației Euroins România, care a fost supusă unor acțiuni de control intens, începând cu anul 2020. În perioada februarie 2020-ianuarie 2023, ASF a aplicat Euroins 26 de sancțiuni, cu amenzi totale de peste 16 milioane de lei, rezultând din 17 acțiuni de control. Toate sancțiunile au fost confirmate de instanțele de judecată cărora societatea li s-a adresat în contestarea măsurilor.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu